Naslovnica Naslovnica Održana tiskovna konferencija orahovačkog HSS-a

Održana tiskovna konferencija orahovačkog HSS-a

1422

Aktualna politička situacija u Orahovici bila je tema današnje tiskovne konferencije Gradske organizacije HSS-a Orahovica, na kojoj su okupljenima govorili predsjednica orahovačkog HSS-a, Marija Šafer, predsjednik Kluba vijećnika HSS-a u Gradskom vijeću, Igor Hozić i orahovačka gradonačelnica, Ana – Marija Petin.

Povod održavanja tiskovne konferencije bila je posljednja sjednica orahovačkog Gradskog vijeća, na kojoj nije izglasan rebalans proračuna Grada Orahovice za 2019. godinu, kao niti Proračun za 2020. godinu, rekla je uvodno predsjednica GO HSS-a, Marija Šafer. O Proračunu za 2020. godinu Šafer je rekla kako je kreiran s ciljem poboljšanja kvalitete življenja i ravnomjernijeg razvoja grada i prigradskih naselja, a orijentiran je na povlačenje sredstava iz EU fondova, te na nekoliko kapitalnih projekata, vrijednosti veće od 100 milijuna kuna. Ukoliko Proračun ne bude usvojen, potrebno će biti donijeti Odluku o privremenom financiranju, koje se obavlja tijekom prva tri mjeseca proračunske godine, a tijekom tog razdoblja ne smiju se preuzimati nove obveze, nema pokretanja postupaka javne nabave ni potpisivanja novih ugovora, poručila je Šafer. Na koncu je apelirala na razum i političku odgovornost svih aktera prema biračima i građanima, jer ovakva situacija ne ide nikome u prilog godinu dana uoči redovnih lokalnih izbora, poručila je na kraju Šafer.

Predsjednik Kluba vijećnika HSS-a u Gradskom vijeću, Igor Hozić, neprihvaćeni Proračun je ocijenio izuzetno socijalno osjetljivim i kao nikada do sada namijenjen razvoju Grada, te je podsjetio na, kako je rekao, apsurdnu situaciju, gdje su 4 amandmana SDP-a prihvaćena od strane predlagateljice, gradonačelnice Petin, ali su unatoč tome SDP-ovi vijećnici ostali suzdržani kada je došlo na red glasovanje. “Sve to dokazuje da je u pitanju čisto politikantstvo i da je jedini cilj svega ovoga rušenje gradske vlasti, bez razmišljanja o posljedicama po građane, poručio je u ime Kluba vijećnika HSS-a Igor Hozić i rekao kako je razočaran ponašanjem pojedinih vijećnika i načinom kako zastupaju građane Orahovice.

Govoreći o Proračunu, predlagateljica, gradonačelnica Ana – Marija Petin je rekla kako su njegovim neizglasavanjem oporbeni vijećnici poručili kako su protiv mjera za razvoj gospodarstva, školstva, zdravstva, sporta, ali i svega ostaloga namijenjenog razvoju i boljitku Orahovice i njenih građana. “Oni nisu imali nikakvih drugih prijedloga, a izjasnili su se protiv svih ovih navedenih mjera”, rekla je gradonačelnica Petin, te poručila građanima Orahovice da u slučaju novih izbora dobro razmisle kome će dati svoj glas, jer bez vijećnika HSS-a u Gradskom vijeću, svi navedeni projekti zasigurno neće biti ostvareni. “Za vrijeme bivše vlasti nije se ulagalo niti u školstvo niti u zdravstvo, a nisu niti sva djeca imala pravo na vrtić, već se samo zidali zidovi, a sve to promijenilo se dolaskom HSS-a na vlast, koji će tako raditi i u budućnosti”, zaključila je na kraju današnje tiskovne konferencije gradonačelnica, Ana-Marija Petin.