Naslovnica Virovitica Očekuje se dolazak 5.000 hodočasnika i predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović: U petak...

Očekuje se dolazak 5.000 hodočasnika i predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović: U petak 13. prosinca u Voćinu će se održati 11. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

94

U petak, 13. prosinca, u Voćinu bit će održano 11. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, s posebnim pijetetom prema 47 žrtava stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane srbočetničkog agresora. Organizator hodočašća je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, suorganizatori su Virovitičko-podravska županija i Općina Voćin, a pokrovitelji Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Slatina Slatinska banka d.d. Komemorativnom skupu će nazočiti i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović.

Organizatori pozivaju sve Vas, posebno hrvatsku vojsku i policiju, te braniteljsku populaciju, da dođu i sudjeluju u hodnji u što većem broju u mjestu najvećeg stradanja u Domovinskom ratu nakon Vukovara i Škabrnje. Očekuje se dolazak preko 5.000 hodočasnika iz cijele Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a hodočasnici će hodnju početi u 9.45 sati iz pravca Slatine, Orahovice, Virovitice, Našica i Osijeka koju će predvoditi Ilija Nikolić, te iz pravca Požege, Nove Gradiške i Slavonskog Broda koju će predvoditi Josip Radočaj. Hodočasnici će se susresti kod križa na Trgu Gospe Voćinske i zaputiti prema Prebendi.

U 11.00 sati krenut će pokorničko-molitvena procesija od Prebende do crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije gdje će u 12.00 sati biti služena sv. misa. U 13:15 sati kod spomen obilježja u voćinskom Malom parku održat će se komemorativni skup na kojemu će nazočiti i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a od 14.00 sati bit će susret s rodbinom poginulih u Domovinskom ratu i uzvanicima u Hrvatskom domu na zajedničkom ručku. Za sve koji su zainteresirani sudjelovati u hodnji sa slatinskog područja organiziran je besplatan prijevoz. Polazak autobusom bit će u petak 13. prosinca u 8.45 sati ispred zgrade Gradske uprave u Slatini. (www.icv.hr, adf, Fotografija: Ilustracija)