Naslovnica Događanja Počela isplata božićnica

Počela isplata božićnica

576

Jučer je na blagajni Gradske uprave, a po Odluci gradonačelnice Orahovice Ana – Marije Petin, počela isplata božićnica umirovljenicima, socijalno ugroženim osobama te osobama s invaliditetom, koji primaju pomoć iz gradskog proračuna i Centra za socijalnu skrb Slatina Podružnica Orahovica. Nakon uskrsnice, po prvi puta božićnica će biti isplaćena u iznosu od 200,oo kuna, što je 100% više u odnosu na prijašnje godine. Pravo na božićnicu imaju umirovljenici s područja grada Orahovice, čija mirovina ne prelazi 2.000,00 kn. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu imaju pravo na isplatu božićnice, ako zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZMO – a ne prelazi iznos od 2.000,00 kn.
Isplata božićnica, počela je jučer i trajat će do petka 13. prosinca od 8,00 do 14,30 sati na blagajni Gradske uprave.
Umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu božićnice, dužni su prilikom isplate predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak isplaćene mirovine, a korisnici socijalne pomoći osobnu iskaznicu.
Iz Gradske uprave pozivaju sve koji ostvaruju pravo na isplatu božićnice, da to urade u navedenom terminu, jer njegovim istekom prestaje i pravo na isplatu ove potpore.