Naslovnica Čačinci “Poleti pjesmom kroz ravnicu” – održana 5. pjesnička večer u Čačincima

“Poleti pjesmom kroz ravnicu” – održana 5. pjesnička večer u Čačincima

559

“Poleti pjesmom kroz ravnicu” naziv je 5. pjesničke večeri, koja je u organizaciji Osnovne škole Antun Gustav Matoš Čačinci i Turističke zajednice Općine, a uz pokroviteljstvo općine Čačinci, održana proteklog tjedna u čačinačkom Domu kulture.

U ambijentu stare slavonske dnevne sobe večer je otvorio Luka Hat, ulomcima iz drame ”Đuka Begović”, a potom su literarne uratke, uz nekoliko pjesama o Slavoniji interpretirali učenici čačinačke Osnovne škole: Ema Som, Mia Samardžić, Toni Milak, Lorena Ugarković, Lana Morović, Ivana Hat, Mislav Peček, Tesa Stojanović, Frane Zubak, Lea Jelenčić i Jelena Zubak. Osim učenika, na pjesničkoj večeri nazočnima su se predstavili i pjesnici amateri s područja Orahovice i Slatine, i to Blaženka Maglaić, Tanja Fuljek, Jana Brezovčan, Ana Prelog, Svjetlana Carić, Ivan Grgurić i Vladimir Grgurić, uz glazbenu pratnju Šime Milovca, Tamare Prelog i Mateje Galić.

Uz literarne radove i pjesme, posjetitelji su na 5. pjesničkoj večeri mogli uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi starih slavonskih jela, te pogledati izložbu ručnih radova koju su pripremile Jana Brezovčan iz Sopja , Jasna Horvat iz Čađavice te članice sekcije Rukotvorine Čačinci.

Na kraju, zadovoljna posjetom bila je i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Čačinci, Ana-Marunica, koja je rekla da je cilj ove pjesničke večeri bio prikazati sve ljepote kojima Slavonija obiluje, te se zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji.