Naslovnica Događanja Memorijal Branka Jaklića

Memorijal Branka Jaklića

383

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica, organizator je prvog “Memorijala Branka Jaklića – heroji nikad ne umiru”.
Branko Jaklić, hrvatski branitelj iz Dolaca, poginulo je braneći Domovinu, prije 28 godina, 05. prosinca 1991. godine u Gornjoj Pištani u sklopu vojno-redarstvene akcije Papuk 91.
Memorijal Branka Jaklića počet će odavanjem počasti hrvatskom vitezu i heroju na Mjesnom groblju u Dolcima gdje počiva poginuli hrvatski branitelj.  U 10,30 sati, počet će komemorativni program kod spomen biste u središtu Dolaca. Odavanje počasti poginulom Jakliću, bit će odano polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a počast će odati obitelj poginulog hrvatskog branitelja, Ministarstvo hrvatskih branitelja, županija Virovitičko-podravska, Grad Orahovica te brojne Udruge proistekle iz Domovinskog rata. Nakon prigodnih obraćanja gostiju te molitve orahovačkog župnika, u 11,30 u tamošnjem Mjesnom domu u Dolcima bit će otvorena Izložba ratnih fotografija iz Domovinskog rata.
Prvi “Memorijal Braka Jaklića – heroji nikad ne umiru” – završit će u četvrtak 05. prosinca hodočašćem hrvatskih branitelja, mještana Dolaca i svih ostalih zainteresiranih, iz središta Dolaca do mjesta pogibije u Gornjoj Pištani.