Naslovnica Virovitica Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je Redom Danice hrvatske s likom Katarine...

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske naše darivatelje krvi, Damira Košića i Mariju Demšić

256

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je dobrovoljne darivatelje krvi Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Odlikovanja su zaslužila i Damir Košić, te Marija Demšić iz Virovitičko-podravske županije. Damir je krv darivao 105, a Marija 76 puta.

Prilikom svih dosadašnjih dodjela kao i danas, uvijek me posebno veseli vidjeti ovako veliki broj odlikovanih. To svjedoči kako u našoj Domovini postoji veliki broj ljudi koji su spremni tako često bez ikakve obveze darovati svoje vrijeme i energiju za dobrovoljno darivanje krvi – kazala je Predsjednica istaknuvši kako je to slika našeg društva onakvog kakvo ono doista jest: solidarno i složno kad trebamo pomoći jedni drugima – naglasila je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, te istaknula i veliku ulogu Crvenog križa Hrvatske zahvalivši im na humanitarnom radu i brizi za sve stanovnike naše Domovine.

Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka više od stotinu puta za muškarce, odnosno više od sedamdeset pet puta za žene, a u prigodi Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, Predsjednica Republike odlikovala je 148 dobrovoljnih darivatelja krvi. (www.predsjednica.hr, Fotografija: predsjednica.hr, Facebook)