Naslovnica Naslovnica “Kobasijada” u Dugoj Međi održat će se 04. siječnja 2020.

“Kobasijada” u Dugoj Međi održat će se 04. siječnja 2020.

603

Prvi vikend u novoj godini u Dugoj Međi je već tradicionalno rezerviran za “Kobasijadu”, a tako će biti i početkom slijedeće godine, u subotu, 04. siječnja.Manifestaciju i ove godine organizira Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, dok su pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravska županija, Grad Orahovica i općina Zdenci.

Osim natjecanja za najbolju kobasicu, na manifestaciji će svoje proizvode predstaviti i brojni mesoprerađivači, vinari i učeničke zadruge, a za dobro raspoloženje pobrinut će se kulturno umjetnička društva Zdenci i Crkvari te tamburaši. Za sve posjetitelje bit će osiguran vojnički grah, kobasica i slanina na ražnju, lepinje, svježi čvarci te kuhano vino i čaj.Zainteresirani proizvođači svoje uzorke kobasica moći će prijaviti u prostorijama Udruge u Dugoj Međi, 02. i 03. siječnja, u vremenu od 14:00 do 18:00 sati.

Zabavni program, bogata gastronomska ponuda i natjecanje za najbolju domaću kobasicu, sadržaji su još jedne “Kobasijade”, manifestacije koja će u Dugoj Međi biti održana u subotu, 04. siječnja 2020. godine, s početkom u 12:00 sati.