Naslovnica Naslovnica U Orahovicu stigli električni bicikli

U Orahovicu stigli električni bicikli

733

Električni bicikli stigli su u Orahovicu i bit će na proljeće dostupni građanima i turistima. Šest bicikala Grad Orahovica nabavio je uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti u vrijednosti 30.000,oo kuna.
– Sve ide svojim tijekom kako smo i najavljivali i govorili. Prvo smo postavili stajališta za bicikle, na tri lokacije, a potom krenuli u nabavu bicikala. Oni su stigli u Orahovicu, mi smo ih preuzeli i sada ćemo ih zbrinuti do proljeća, kada ćemo ih dati na korištenje našim sugrađanima ali i turistima – rekla je prilikom preuzimanja bicikala gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.
Podsjetimo se. Na temelju Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava a u sklopu Programa razvoja turističke infrastrukture, Grad Orahovica je od Ministarstva turizma dobio bespovratna sredstva u iznosu od 211 tisuća kuna, namijenjenih za projekt stajališta za e-Bicikle. Vrijednost ukupne investicije je 429 tisuća kuna:
– Postavili smo tri stajališta, na Trgu Damira Hornunga u Doljanima, u središtu garda kod hotela Dukat i na izletištu Jezero. Stajališta Imaju četiri električna postolja i ekran od 17” koji je osjetljiv na dodir. Stajališta su energetski neovisna, jer svu energiju dobivaju iz solarnih panela, koji ih potom pohranjuju u akumulatore – rekla je Petin.
Projekt je zamišljen kao povezivanje Jezera s gradom i orahovačkim znamenitostima te dodatnim poboljšanjem i unapređenjem turističke ponude.