Naslovnica Naslovnica Dolački DOŠK proslavlja pedeset godina postojanja i rada

Dolački DOŠK proslavlja pedeset godina postojanja i rada

603

Današnjom prijateljskom utakmicom između slavljenika iz Dolaca i prve ekipe ŽNK Osijek, počela je proslava obilježavanja pedesetog rođendana kluba, koja će kulminirati svečanom Skupštinom. Iako je vrijeme prijetilo da sve uništi, ipak se kiša smilovala i dopustila da se prijateljska utakmica odigra. Uz dolačko igralište , po zaista hladnom i vjetrovitom vremenu, natiskalo se podosta gledatelja, koji su mogli uživati u vrlo dobroj predstavi, viceprvakinja Hrvatske.

Lojna, Nevrlka ,  Baban i ostale, pokazale su zašto su 22 puta osvajale državnu titulu. Iako su domaćini izbjegavali žešću duel igru, ipak su gošće bile te koje su plijenile nogometnim šarmom, dok je u domaćoj momčadi svoju klasu po tko zna koji puta potvrdio kapetan Marijan Velić, koji je četiri puta pogodio mrežu gošći. Predsjednik kluba Matija Čačinović zahvalio se svima onima koji na bilo koji način pomažu DOŠKU da živi, istaknuvši sjajnu suradnju s gradskim čelnicima:

  • Mi se trudimo u klubu opravdati očekivanja ljudi koji su nas birali. Suradnja s Gradom nikada nije bila bolje, prate nas u radu i to nas jako veseli. Igralište smo uredili, sada radimo na poboljšanju nogometne infrastrukture. Nadamo se da ćemo do kraja godine završiti i tribine. DOŠK je došao do prvih pedeset, i što se nas tiče, živjet će vječno – rekao je predsjednik NK DOŠK Matija Čačinović.

Iako je rezultat bio u drugom planu, nitko ne voli izgubiti, pa tako ni trener domaćina Mirko Miloloža, koji je priliku dao svim svojim igračima:

  • Izražavam veliki zahvalu čelnicima ŽNK Osijek i svim igračicama što su došle u ovo malo mjesto uveličati proslavu našeg pedesetog rođendana. Igraju djevojke zaista krasno i nije niti čudo što im 20 godina nitko u Hrvatskoj nije mogao ništa. I danas su pokazale koliko su dobre. Igrači idu sada na odmor, a mi u klubu ćemo slagati roster za proljeće u kojem želimo puno toga dobroga – rekao je Miloloža.

Dodajmo na koncu kako je ekipa Osijeka na koncu slavila sa 6:4, a nakon utakmice, svi su mogli uživati i u sjajnom trećem poluvremenu.

Utakmica povodom 50 godina NK DOŠK Dolci

DOŠK 4

ŽNK Osijek 6

Dolci. Igralište DOŠKA. Gledatelja 150. Suci: Szebenji, Krmpotić, Kemper.

Strijelci: 0:1 – Conjer (6), 0:2 – Conjer  (19), 1:2 – M. Velić (25), 1:3 – Conjer, 2:3 – M. Velić (40), 3:3 – M. Velić (44), 3:4 – Balić (54), 3:5 – Nevrlka (60), 3:6 – Balić (75), 4:6 – M. Velić (85).

DOŠK: Udovčić, Šteger, Banić, Marin Velić, Šalković, Šorman, Šarić, Prović, Novotni, Čačinović, Marijan Velić, Zeman, Gubeljak, maričić, Miloloža, Golik, Vida. Trener: Mirko Miloloža.

ŽNK OSIJEK:  Slanović, Laslavić, Nevrlka, Pranjić, Kunštzek, Bulut, Baban, Maltašić, Lojna, Balić, Conjer, Pernar, Matijević, Šipoš, Ahmeti i Božičević. Trener: Tihomir Rudež.