Naslovnica Naslovnica Preventivna akcija evidencije bicikala

Preventivna akcija evidencije bicikala

343

Policijska postaja Orahovica, u suradnji s Vijećima za prevenciju Grada Orahovice i općina Čačinci, Zdenci i Crnac, danas je organizirala preventivnu akciju evidencije bicikala, s ciljem prevencije krađe te lakšeg identificiranja vlasnika pronađenih bicikala.

Kontakt policajac orahovačke Policijske postaje Stjepan Egert, rekao je danas kako je cilj akcije preveniranje kriminaliteta:

– Akcija je usmjerena na građane da bez naknade mogu evidentirati svoje bicikle. Na taj način nama se u policiji olakšava, u slučaju krađa, pronalazak vlasnika bicikla. Budući da građani, kad prijavljuju krađe bicikala, najčešće ne evidentiraju broj rame i ostale pojedinosti bicikala, nemaju niti sliku, pa na ovaj način mi odradimo taj posao. Prilikom redovnog nadzora prometa i nadzora vozača bicikala, možemo provjeriti da li je bicikl ukraden – rekao je policajac Egert.

U odnosu na proteklu godinu, sitan je porast krađe bicikala na našem području:

– Minimalan je porast krađe bicikala, prošle godine i mali smo evidentiranu jednu krađu, dok smo do danas evidentirali dvije krađe – spomenuo je Egert.

Tijekom akcije, orahovački policajci Stjepan Egert i Tomislav Sebenji , sugrađane su upoznali i s načinima kako zaštiti bicikl od krađe:

– Građanima smo odmah dali savjete kako mogu i sami prevenirati krađe bicikala, pa tkao savjetujemo, obvezno ključanje bicikala, zaključavanje stambenih zgrada gdje se bicikli odlažu kako bi sami sebe zaštiti od moguće krađe – rekao je danas kontakt policajac orahovačke Policijske postaje Stjepan Egert.

Iz orahovačke Policijske postaje napominju kako svi građani koji nisu bili u mogućnosti evidentirati svoj bicikl danas, da to isto mogu učiniti i svakim radnim danom u Policijskoj postaji Orahovica.