Naslovnica Događanja Danas kreće cijepljenje protiv gripe

Danas kreće cijepljenje protiv gripe

144

Danas u cijeloj Hrvatskoj kreće cijepljenje protiv gripe, a građani se mogu cijepiti u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite i u zavodima za javno zdravstvo. Ove je godine naručeno 360.000 doza cjepiva, što je gotovo 10 posto više nego lani izvjestili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji je ove godine, po prvi puta, nabavio četverovalentno cjepivo koje povećava šanse za zaštitu od virusa koji će biti prisutni ove sezone.

Cjepivo protiv gripe prvenstveno je namijenjeno osobama starijima od 65 godina, kroničnim bolesnicima i zaposlenicima domova za starije osobe i institucija za njegu kroničnih bolesnika, bez obzira na dob, uključujući i djecu, a cijepiti bi se također trebali i zdravstveni radnici te trudnice. Za sve ove skupine građana cjepivo je besplatno.

Za Virovitičko-podravsku županiju nabavljeno je 8 tisuća doza cjepiva, izvjestili su iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, te su pozvali sve navedene kategorije građana da se obavezno cijepe, jer je to i dalje najučinkovitiji način zaštite od gripe.