Naslovnica Naslovnica Godišnja skupština učeničke zadruge “Vučica”

Godišnja skupština učeničke zadruge “Vučica”

369

Ravnatelj Srednje škole Stjepan Ivšić, Zorislav Milković, jučer je uvodnim pozdravom otvorio redovnu godišnju Skupštinu učeničke zadruge “Vučica”, koja je održana u društvenoj dvorani Školskog centra.
Voditelj učeničke zadruge “Vučica”, Mirko Kufner, uz video prezentaciju učenica podnio je potom izvješće o radu Zadruge za proteklu godinu. Rekao je Kufner kako je zadruga osnovana 10. ožujka 2016.godine I kako su do danas sudjelovali na mnogim sajmovima I manifestacijama na kojima su predstavlja svoju školu I učeničke radove. Učenička zadruga “Vučica” trenutno svoj rad bazira u pet sekcija, voćarsko-vinogradarskoj, cvjećarskoj, ugostiteljskoj, ekonomskoj I strojarskoj. Zadruga je u protekloj školskoj godini brojala 101 člana, od čega je 77 učenika, 22 člana su nastavnici, te po jedan predstavnik Grada Orahovice, roditelja i Poljoprivrednog poduzeća Orahovica.
Video prezentacijom, učenice Nikolina Balaž i Ivona Benić nazočne zadrugare i goste, upoznale se s aktivnostima u kojima su sudjelovali članovi Zadruge. Spomenuli su tako sudjelovanje na Adventskoj čaroliji, Palančikijadi, bili su domaćini Županijskoj smotri učeničkih zadruga koja je održana u Orahovici, sudjelovali su također sa svojim proizvodima na Sajmu vina I kulena, potom Državnoj smotri učeničkih zadruga u Vinkovcima, Miholjačkom sajmu poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma, Danima kestena i vina, Manifestaciji Dani jabuka u BiH te Danima kruha u listopadu mjesecu u Orahovici. Od prošle skupštine, koja je održana u listopadu prošle godine, u korist žiro računa Zadruge uplaćeno je nešto više od 6 tisuća kuna, a sredstva su uprihodovana prodajom školskog vina, likera, soka, šumećih kuglica za kupanje, zimnice, tjestenine, drvenih čeka i ostalih proizvoda. Rashodi su u protekloj godini iznosili su nešto više od tisuću kuna, pa ja s prijenosom sredstva iz prošle godine stanje žiro računa na jučerašnji dan iznosili 7.024 kune.
Plan i program rada učeničke zadruge Vučica za tekuću školsku godinu po sekcijama iznijeli su voditelji sekcija Danijel Stojković, Mirko Kufner, Danira Vinković, Davor Jeger i Ivan Cigler. Sva izvješća o radu i planovi za tekuće jednogodišnje razdoblje su jednoglasno usvojena. Skupštini nazočan Milan Babac u ime Grada Orahovice, čestitao je zadrugarima na postignutim rezultatima te poželio puno uspjeha u daljem radu, rekavši kako će Grad Orahovica i u budućnosti pratiti i pomagati njihov rad.