Naslovnica Događanja Obitelji Zelić i Smiljanić posjetili Udugu “Jaglac”

Obitelji Zelić i Smiljanić posjetili Udugu “Jaglac”

726

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac ” Orahovica, već nekoliko mjeseci svoje aktivnosti provodi u novom prostoru, a riječ je o kući u Ulici kralja Zvonimira, kupljenoj zahvaljujući zajedničkoj donaciji obitelji Tomislava Zelića iz Njemačke i Daniela Smiljanića iz Čačinaca. Upravo je Daniel Smiljanić svečanim presjecanjem vrpce, 19. srpnja ove godine predao nove prostore na korištenje “Jaglacu”, a jučer (31.10.) ih je po prvi puta otkako su u novoj kući, posjetio i drugi donator, Tomislav Zelić, koji nije nazočio svečanosti u srpnju.
Iako je rođen i cijeli život živi u Njemačkoj, Tomislav Zelić je dugogodišnji prijatelj i kum Danielu Smiljaniću, a na ovu humanu gestu odlučili su se jer su jednostavno osjetili potrebu učiniti dobro djelo i pomoći nekome kome je pomoć zaista potrebna, rekao je Zelić. Poručio je kako će Udruzi “Jaglac” nastaviti pomagati i u budućnosti, jer je prekrasan osjećaj vidjeti zadovoljstvo i osmijeh na licima korisnika, što samo još jednom potvrđuje da je dobro činiti dobro.
Daniel Smiljanić iz Čačinaca, već desetak godina prati rad Udruge “Jaglac” i upoznat je s poteškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Osim toga, njegova tvrtka “Pan parket” dugi niz godina je i pokrovitelj humanitarnog malonogometnog turnira u Čačincima, s kojega sva prikupljena sredstva doniraju upravo “Jaglacu”. Rekao je kako je sretan i zadovoljan viđenim, jer Udruga napokon ima primjeren prostor u kojem korisnici mogu provoditi svoje svakodnevne aktivnosti, družiti se i biti sretni, a kao i njegov kum, Tomislav Zelić, poručio je da će “Jaglacu” nastaviti pomagati i dalje.
A u “Jaglacu” su svoje drage goste dočekali jučer u radnoj atmosferi. Kroz krojačku, drvnu i radionicu izrade božićnih ukrasa, korisnici Udruge, zajedno s djelatnicima, volonterima i roditeljima izrađivali su razne predmete, pokazujući tako sve prednosti novog prostora. “Jaglac” trenutno broji 48 korisnika, koji četiri dana u tjednu borave u novim prostorima, a u pripremi je novi projekat, za koji će ugovor biti potpisan u prosincu, a kojim bi se proširile programske aktivnosti na pet dana u tjednu, rekla je predsjednica Udruge, Đurđa Šimatović. Još jednom se zahvalila obiteljima Zelić i Smiljanić na ovoj donaciji i poručila kako u novom prostoru korisnici mogu raditi nešto korisno,pokazati svoju kreativnost, družiti se i jednostavno provoditi kvalitetno vrijeme zajedno i biti sretni, a to je ono što je najbitnije, zaključila je na kraju predsjednica Udruge “Jaglac”, Đurđa Šimatović.