Naslovnica Događanja Raspored misa i blagoslov groblja

Raspored misa i blagoslov groblja

338

Naredna dva dana, sutrašnji blagdan Svih svetih, te potom Dušni dan, bez obzira na vjersko opredjeljenje dotiču se svih nas, upravo iz razloga jer nas sjećanjem povezuju s našim pokojnima.

Ti dani su upravo vrijeme za uzdizanje u duhu prema svetosti nebeskih svetaca, ali i davanje oduška svojoj ljudskoj, prirodnoj žalosti i žalovanju te poštovanja prema ljudskom životu. Crkva je oduvijek iskazivala poštovanje prema pokojnicima, pa će tako i sutra svećenici blagoslivljati groblja i moliti za pokojne, a u našim će crkvama biti služene svete mise.

U Dolcima će sveta misa biti služena sutra od 09,00 sati, dok će u župnoj crkvi u Orahovici i crkvi u Zdencima, sveta misa početi u 11,00 sati. Blagoslov groblja, sutra na blagdan Svih svetih, na orahovačkom gradskom groblju počet će u 12,30, a u Dolcima i Zdencima odmah nakon svete mise.

U subotu, na Dušni dan, vjerici će za svoje pokojne moći moliti i na svetoj misi, koja će u crkvi u Novoj Jošavi početi u 09,00, dok će misa u kapelici na gradskom groblju te u crkvi u Zdencima početi u 11 sati.

Na Dušni dan, blagoslov groblja u Novoj Jošavi počet će odmah nakon svete mise, u Slavonskim Barama u 13,30, u Kutovima u 14,00, a u Donjoj Pištani u 15 sati.