Naslovnica Čačinci Općina Čačinci raspisala natječaj za dodjelu učeničkih, studentskih i športskih stipendija

Općina Čačinci raspisala natječaj za dodjelu učeničkih, studentskih i športskih stipendija

189

Općina Čačinci raspisala je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih te športskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2019./2020. Dodijelit će se ukupno 20 učeničkih i 10 studentskih stipendija, dok će se visina i broj športskih stipendija odrediti sukladno raspoloživim sredstvima iz općinskog Proračuna te broju učenika i studenata koji zadovoljavaju uvjetima iz Pravilnika o dodjeli športskih stipendija učenicima i studentima.

Za učenike srednjih škola stipendije se dodjeljuju i isplaćuju za razdoblje od 01. rujna 2019. godine do 30. lipnja 2020. godine, a za studente za razdoblje 01. listopada 2019. do 31. srpnja 2020. godine.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici srednjih škola i studenti koji su državljani Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području općine Čačinci, a jedan od uvjeta je i da ne primaju stipendiju po nekoj drugoj osnovi, te da su roditelji ili staratelji, odnosno nosioci kućanstva podmirili sva potraživanja prema općini Čačinci na dan raspisivanja natječaja.

Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija su uspjeh u školi, odnosno fakultetu, socijalni status utvrđen prema prihodima po članu obitelji te aktivno sudjelovanje u radu udruga s područja općine.

Uz hrvatsko državljanstvo i prebivalište na području općine Čačinci, kriteriji za dodjelu športske stipendije su aktivno sudjelovanje u A ekipi športskog kluba koji djeluje na području općine te redovan upis u srednju školu, odnosno visokoškolsku ustanovu ili fakultet.

Prijave za učeničke i studentske stipendije traju do 11. studenog, a za športske do 5. studenog. Više informacija o natječaju kao i o potrebnoj dokumentaciji moguće je vidjeti na službenoj internet stranici općine Čačinci www.čačinci.hr.