Naslovnica Događanja 13. memorijalna utrka Kokočak – Orahovica 30. studenog

13. memorijalna utrka Kokočak – Orahovica 30. studenog

981

Memorijalna utrka Kokočak – Orahovica bit će održana i ove godine, po trinaesti puta, 30. studenog, rekao je danas u ime organizatora Miroslav Milovuković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije. Trinaestu utrku svojim su pokroviteljstvom do sada podržali, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ured predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Grad Orahovica, Osječko – baranjska županija i Grad Slatina.

Memorijalna utrka Kokočak – Orahovica trčat će se bivšom linijom razdvajanja, rekao je danas Milovuković:

– Kao i prijašnjih godina svaki sudionik dobit će majicu i zahvalnicu, a na koncu utrke bit će organiziran i domjenak za sve sudionike i goste. Trčat će se deset kilometara, bivšom linijom razdvajanja. Pozivam sve sportske udruge, rekreativce, hrvatske branitelje da u kalendaru zaokruže 30. studeni., jer tada trčimo za tri hrvatske heroja. Narednih dana krenut ćemo i s prijavama za utrku, kako bi što prije znali konačan broj sudionika – rekao je Milovuković.

Memorijalna utrka Kokočak – Orahovica, koja se trinaest godina trči u spomen na tri poginula hrvatska branitelja, Branka Jaklića, Momira Krmpotića i Milana Puhanića, koji su svoje živote na oltar Domovine položili 04. i 05. prosinca 1991. tijekom vojno -redarstvene akcije „Papuk 91“. i ove će godine okupiti brojne rekreativce, sportaše ali i hrvatske branitelje. Prijašnjih godina na utrkama je sudjelovalo više od stotinu sudionika, rekao je Milovuković.

– Unazad nekoliko godina uvijek smo imali preko 100 trkača, svi su mi jednako dragi, svi jednako vrijede, no nekako su mi najdraži najmlađi, koji otrče kilometar, dva, nagodinu će pet, a vrlo brzo trčat će i cijelu utrku. Sudionici utrke dolaze iz gotovo cijele Hrvatske, pa tako očekujemo i ove godine. Prijašnjih godina imali smo i trkače iz Bosne i Hercegovine, pa je utrka poprimila i međunarodni karakter – zaključio je Milovuković.

Start utrke kao i svake godine bit će u 10,00 sati 30.studenog u Kokočaku.