Naslovnica Virovitica Iduće godine na područje Virovitičko-podravske županije iz Tirola će stići još 24...

Iduće godine na područje Virovitičko-podravske županije iz Tirola će stići još 24 vatrogasna vozila, doznajte tko će ih dobiti

198

Pozitivno smo iznenađeni sa stanjem vatrogastva na području Virovitičko-podravske županije. Radišni ste, stručno osposobljeni, a u tome su presudnu ulogu odigrali Stjepan Venus i Mateja Fras Venus, jer vatrogasci na području vaše županije su educirani i vole to što rade. Zbog svega to, izabrali smo Virovitičko-podravsku županiju gdje ćemo u budućnosti donirati vozila i opremu – naglasio je na sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika Peter Logar, koordinator za humanitarnu pomoć Vlade Tirola, koji je prezentirao razloga doniranja vozila i vatrogasne opreme našoj županiji.

Plod je to suradnje vatrogasaca Virovitičko-podravske županije i vatrogasaca Tirola, a kojem je podršku dao virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a veliku ulogu u povezivanju, odigrao je vatrogasac iz Lipika, Tomislav Stokić. Do sada su vatrogasci iz naše županije dobili deset vatrogasnih i jedno civilno vozilo, a do kraja godine dobit će još pet vatrogasnih. No, tu ova lijepa priča ne staje. Iduće godine, vatrogasci s područja Virovitičko-podravske županije dobit će još 24 vozila. Redom, DVD Špišić Bukovica (2 vozila), DVD Voćin (2 vozila), DVD Dugo Selo Lukačko (2 vozila), DVD Četekovac (2 vozila), DVD Sopje (2 vozila). Po jedno jedni vozilo dobit će: DVD Bušetina, DVD Pitomača, DVD Otrovanec, DVD Turanovac, DVD Gornje Bazje, DVD Suhopolje, DVD Crnac, DVD Veliki Rastovac, DVD Orahovica, DVD Čađavica, DVD Čačinci, DVD Sladojevački Lug, DVD Kozice, DVD Dolci.
Austrijskim vatrogascima riječi zahvale, u ime nazočnih načelnika i gradonačelnika uputio je zamjenik župana Marijo Klement. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)