Naslovnica Čačinci Subvencioniranje kupovine ili gradnje prve nekretnine u Čačincima

Subvencioniranje kupovine ili gradnje prve nekretnine u Čačincima

538

Općina Čačinci jedna je od prvih na području Virovitičko-podravske županije koja je konkretnim poticajnim mjerama odlučila riješiti problem stambenog zbrinjavanja mladih obitelji. Tako će svakoj mladoj obitelji, koja se odluči za prebivalište odabrati bilo koje naselje na području općine Čačinci, subvencionirati kupovinu ili gradnju prve nekretnine. Općina će u tome pomoći s iznosom od 10.000 kuna, bez obzira na to koliko stoji odabrana nekretnina, rekao je danas za Dnevnik RO načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.
– Ovo je samo jedna od mjera koju mi u općini nudimo mladim ljudima i obiteljima kako bi ih privoljeli da ostanu na svojoj zemlji. Nakon što se odluče iskoristiti ovu mjeru, pozivam ih da dođu u prostorije općine kako bi im objasnili što im je potrebno od “papirologije” te kako bi mogli realizirati ovaj poticaj. Za ovu godinu smo namijenili inicijalna sredstva u iznosu od 100 tisuća kuna, no spremni smo, ukoliko bude I više zainteresiranih od deset, odmah rebalansirati naš Proračun – rekao je Mališ koji je napomenuo kako se i općina Čačinci susreće s problemom iseljavanja i odlaska mladih ljudi i kako je krajnje vrijeme da se poduzmu konkretne mjere kako bi se trend iseljavanja bar pokušao zaustaviti.
Dodajmo kao je osim ove demografske mjere, općina Čačinci od ove godine značajno povećala iznose za jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta. Tako obitelji za prvo rođeno dijete, prema novoj odluci dobivaju 3.000 kuna, za drugo 4.000 te za treće i svako sljedeće dijete po 5.000 kuna.