Naslovnica Naslovnica Izmijenjen Javni poziv za potpore poljoprivrednicima

Izmijenjen Javni poziv za potpore poljoprivrednicima

326

Grad Orahovica objavio je izmijenjeni Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Orahovice za 2019. godinu. Riječ je o potporama male vrijednosti, čiji je cilj povećanje poljoprivredne proizvodnje te podizanja kvalitete života i proširenja gospodarskih programa na cijelom (ruralnom) području Grada Orahovice.

U okviru Javnog poziva realiziraju se sljedeće mjere: Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva, Unaprjeđenje stočarske proizvodnje, Osiguranje poljoprivredih usjeva i nasada i Osnivanje i zajedničko djelovanje poljoprivrednih gospodarstava.

Pojašnjavajući zašto je došlo do izmjena ovog Javnog poziva, gradonačelnica Ana-Marija Petin je rekla kako su poljoprivrednici uputili veliki broj zahtjeva ali je jako malo sredstava iskorišteno, upravo iz razloga što veliki broj prijava nije udovoljavao uvjetima, te su stoga odlučili promijeniti uvjete Javnog poziva. Pozvala je gradonačelnica poljoprivrednike da na službenim web stranicama Grada provjere izmijenjene uvjete Javnog poziva, te nakon toga ponovno podnesu prijavu.

Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 300.000,00 kuna, a jedan prijavitelj može se prijaviti za više mjera, te ostvariti pravo na maksimalan iznos potpore ne veći od 20.000,00 kn.

Korisnici potpore mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području Grada Orahovice.

Prijava na Javni poziv podnosi se na obrascu prijave naznačenom u Javnom pozivu s traženom potpunom dokumentacijom. Prijava se podnosi putem pošte ili predajom u Pisarnicu Grada Orahovice na adresu: Grad Orahovica, F. Gavrančića 6, 33515 Orahovica, s naznakom „Ne otvarati – Prijava na Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Orahovice za 2019. godinu“.

Prijavni obrasci za ovaj Javni poziv mogu se preuzeti u Pisarnici Grada Orahovice, u Ulici Franje Gavrančića 6, ili putem web stranice Grada www.orahovica.hr, na kojoj je moguće dobiti i više informacija o ovom Javnom pozivu.