Naslovnica Kultura Mjesec hrvatske knjige u Orahovici

Mjesec hrvatske knjige u Orahovici

237

Srednja škola “Stjepan Ivšić” i Ogranak Matice hrvatske u Orahovici, organizatori su ovogodišnjih sadržaja obilježavanja “Mjeseca hrvatske knjige”, koja će se u Orahovici održavati do 15. studenoga.
Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na nacionalnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je “U ritmu čitanja”!
Prvi sadržaj bit će održan narednog tjedna u ponedjeljak 21. listopada, Info radionica “Time to move” na kojoj će u suradnji sa Centrom za socijalno podučavanje iz Osijeka, u opuštenoj atmosferi, pokušati potaknuti mlade da slobodno iskažu svoje mišljenje i osjećaju se ugodno, razmijene razmišljanja sa svojim vršnjacima, ali i čuju nešto novo, informacije koje im mogu pomoći da se lakše odluče na aktivno sudjelovanje u zajednici, s naglaskom na mobilnost u svrhu učenja. U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Srednjoj školi svoj će književni rad predstaviti Kristian Novak. Književni susret bit će održan u ponedjeljak  28. listopada u 12,00 sati. U srijedu 30. listopada Orahovčanin Pavle Kovačević u holu škole pripremit će Izložbu preslica. Promocija knjige Dubravka Maričića “Moja sjećanja na Slavonsko-podravsku željeznicu”bit će održana u četvrtak 7. studenoga.
Kako bi potaknuli čitanje kod mladih, obilježavanje ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige završit će podjelom nekoliko stotina knjiga u holu škole i to simbolično zadnjeg dana Mjeseca knjige,15. studenoga.