Naslovnica Događanja Grad Orahovica dobitnik prestižne nagrade “Globallocal”

Grad Orahovica dobitnik prestižne nagrade “Globallocal”

300

Grad Orahovica jedan je od 16 hrvatskih gradova i općina, dobitnika nagrade “Globallocal” u kategoriji lokalnih zajednica, koja se dodjeljuje za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe.

Osim Orahovice, dobitnici ove nagrade iz Hrvatske su i gradovi Osijek, Crikvenica, Ozalj, Valpovo, Pregrada, Donji Miholjac, Pazin i Oroslavlje, te općine Bartonigla, Kostrena, Konšćina, Kneževi Vinogradi, Erdut, Medulin i Karlobag. Dodjela nagrada održava se od danas pa do 19.listopada u Skopju, u sklopu programa Svjetskog kongresa poduzetnika, i pod posebnim je pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije. U ime Grada Orahovice nagradu će preuzeti gradonačelnica Ana-Marija Petin, a tijekom tri dana boravka u Skopju s njom će biti i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada, Marija Šafer.

Komisiju koja je odabrala dobitnike nagrada čini 18 istaknutih poduzetnika i eminentnih stručnjaka iz područja ekonomije i poduzetništva, a među kojima su i hrvatski predstavnici, prof.dr.emerit. Slavica Singer i prof.dr.sc.Velimir Srića.

Dugoročna misija projekta “Globallocal” je organizirano i kontinuirano nagrađivanje naprednih i vrijednih, te poticanje drugih, manje naprednih zajednica i institucija da unaprijede svoj rad u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva.