Naslovnica Naslovnica 29. obljetnica naoružavanja pričuvnih policajaca PP Orahovica

29. obljetnica naoružavanja pričuvnih policajaca PP Orahovica

318

U petak, 18. listopada, bit će obilježena 29. obljetnica naoružavanja prve skupine pričuvnih policajaca Policijske postaje Orahovica. Spomen je to na 18. listopada 1990. godine kada je pedeset jedan pričuvni policajac Policijske postaje Orahovica dragovoljno uzeo oružje,spreman braniti Hrvatsku. Do kraja listopada te iste godine već ih je bilo devedeset naoružanih, a do konca godine oko dvjesto.

Ta značajna obljetnica ove će godine organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990.-1991. , te pod pokroviteljstvom grada Orahovice i općina Čačinci, Crnac i Zdenci, biti obilježena u Domu kulture u Zdencima, s početkom u 18 sati.

Po riječima predsjednika Udruge, Roberta Kuzmića, program će toga dana početi okupljanjem sudionika na zdenačkom Mjesnom groblju, gdje će u 18 sati kod središnjeg križa, biti položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje, a potom će se u Domu kulture pričuvni policajci, zajedno sa svojim gostima, prisjetiti vremena od prije 29 godina, kada su se pripremali za obranu Hrvatske.