Naslovnica Događanja 12. “Dani kestena i vina” u Orahovici 19. listopada

12. “Dani kestena i vina” u Orahovici 19. listopada

710

Naredne subote 19. listopada, na središnjem gradskom trgu, bit će održani 12. Dani kestena i vina. Orahovačka „Kestenijada“ izrasla je u respektabilnu manifestaciju, koja je odavno premašila granice Orahovice. Prošle godine, središnji trg bio je popunjen, ne samo Orahovčanima, već i brojnim gostima koji su potegnuli do Orahovice iz gotovo cijele Slavonije.

U organizaciji ovogodišnje „Kestenijade“ Gradu Orahovici i Turističkoj zajednici kao glavnim organizatorima, pomoći će suorganizatori Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica i učenici i profesori Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica.

Profesorica u Srednjoj školi Danira Vinkovioć i ove će godine pripremiti jednu od najdužih kesten rolada u Slavoniji, koji će potom podijeliti potpuno besplatno, dok članove HPD Orahovica, očekuje težak i zahtjevan posao pripreme i pečenja kestena. U središtu grada ove će godine biti ispečeno, potvrdili su nam to danas iz orahovačke Turističke zajednice, oko 700 kilograma kestena. Početak subotnje manifestacije, koju će svojom svirkom uveličati i tamburaši, najavljen je za 14,00 sati.