Naslovnica Događanja Pronatalitetna politika gradske vlasti donijela napredak

Pronatalitetna politika gradske vlasti donijela napredak

445

Pronatalitetna politika aktualne gradske vlasti, donijela je mali, ali vidljiv napredak. Grad Orahovica jedini je grad u Slavoniji, i jedan od deset u Hrvatskoj, u kojem je protekle godine više rođenih nego umrlih. Nakon preuzimanja odgovornosti za Grad Orahovicu, gradski čelnici tijekom ove godine donijeli su Odluku o povećanju naknade za novorođenčad za 100%. Umjesto do tada isplaćivanih 1.000,oo kuna, danas naknada za „prvorođenca“ iznosi 2.000,00 kuna, a za svako novorođeno dijete naknada se uvećava za dodatnih tisuću kuna.

  • Jako nam je drago što smo već dosta novca isplatili za tu namjenu. Broj novorođene djece i ove godine je dosta veliki, i nadam se da će nas taj pozitivan trend pratiti i do kraja godine. Moram još jednom priznati i reći da mi je jako drago da smo i mi sa svojom politikom pridonijeli da Orahovica i dalje živi – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Prošle godine Grad Orahovica isplatio je za 41 rođeno dijete 94.000,oo kuna, dok je za prvih devet mjeseci tekuće godine, ta naknada već obilato premašena:

  • To su mi najdraže isplate, jer novi život u Orahovici donosi vjeru u bolje i kvalitetnije sutra. Do današnjeg dana isplatili smo 124 tisuće kuna za četrdesetčetvero rođene djece. Dakle do kraja godine preostala su gotovo tri mjeseca i za očekivati je još novorođenih beba u našem gradu – rekla je danas pročelnica JUO Marija Šafer.

Do kraja godine, čelništvo Grada Orahovice odlučilo je dodatno iznenaditi i razveselite roditelje:

  • U sklopu pronatalitetne politike i naših mjera, odlučili smo dodatno iznenaditi i razveseliti roditelje. Pripremili smo male poklone koji će im dodatno pomoći u brizi za njihovu bebu. Ovih dana roditelji će dobiti poziv iz JUO o dolasku predstavnika Grada i uručivanju prigodnih korisnih poklona – rekla je danas za Radio Orahovicu, gradonačelnica Ana – Marija Petin.