Naslovnica Događanja “Fish burgeri” i “Fish nuggetsi” uskoro u školama diljem županije

“Fish burgeri” i “Fish nuggetsi” uskoro u školama diljem županije

298

U organizaciji Poljoprivrednog poduzeća Orahovica,u petak je u Centru za posjetitelje u Orahovici održana degustacija ribljih jela, kojoj su nazočili ravnatelji osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije. Povod održavanja degustacije bila je promocija novih proizvoda naziva “Fish burger” i “Fish nuggets”, namijenjenih dječjem uzrastu, koji su već zastupljeni u školskim kuhinjama pet osnovnih škola na području županije, među kojima je i Osnovna škola “Ivane Brlić-Mažuranić” u Orahovici.

Riječ je o proizvodima koji su pripremljeni od 100% ribljeg mesa, bez kostiju i bogati omega-3 masnim kiselinama koje utječu na zdravlje mozga i živčanih stanica, te su razvijeni u skladu s potrebama najmlađih za visokovrijednim namirnicama.

Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je da bi riba trebala biti zastupljena u prehrani barem dva puta tjedno. Na godišnjoj razini u Hrvatskoj se po stanovniku konzumira oko 8 kilograma ribe, dok je taj prosjek u nekim dugim eurospkim zemljama i do 3 puta veći, rekla je uvodno voditeljica marketinga Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, Katica Petkov. Napomenula je također da su prvi dojmovi o novim proizvodima i više nego dobri, a posebno zanimljiv bio je komentar jednog osnovnoškolca, koji je, kušajući novi Fishburger, rekao kako je “fin poput duše”

Zadovoljstvo suradnjom Poljoprivrednog poduzeća i orahovačke Osnovne škole “Ivane Brlić-Mažuranić” iskazala je i ravnateljica škole, Maja Škraba, koja je rekla kako se na ovakav način djeci osigurava zdrav obrok. Također je istaknula da je cilj kod djece stvoriti naviku konzumiranja ribe jednom ili dva puta tjedno, a to će sada i biti moguće.

Novi proizvodi od ribe Poljoprivrednog poduzeća Orahovica proizvedeni su od mesa bijelog tolstolobika, ribe koja je uzgojena u vlastitim ribnjacima, izvorni je hrvatski proizvod, visoke nutritivne vrijednosti i s malim udjelom od svega 0,9% soli, zahvaljujući čemu je i dobitnik certifikata “Živjeti zdravo”, rekla je predstavljajući nove proizvode, voditeljica tvornice za preradu ribe u Čačincima, Andreja Kovačević. Sve to je garancija da će djeca u školama i vrtićima ima kvalitetan i zdrav domaći proizvod, zaključila je na kraju Kovačević.