Naslovnica Događanja “Kočničari” skuhali najbolji čobanac u Orahovici

“Kočničari” skuhali najbolji čobanac u Orahovici

316

Grad Orahovica i Turistička zajednica, u subotu su u središnjem gradskom parku, bili organizatori 27. otvorenog prvenstva Orahovice u kuhanju čobanca. Pozivu organizatora odazvalo se čak 45 ekipa iz gotovo cijele Slavonije, što je najviše do sada. Središnji gradski park bio je gotovo pretijesan da primi sve zainteresirane gledatelje, ali i slučajne prolaznike, koji su subotnje poslijepodne odlučili provesti u Orahovici. Nakon što su dobili znak za početak kuhanja, svatko od kuhara imao je svoju malu tajnu , kako pripremiti i skuhati najbolji čobanac, no mjesta na postolju bilo je samo za tri najbolja. Stručna prosudbena komisija koju je predvodio profesionalni kuhar Dalibor Kovač, a koju su još činili Ivica Ileš i Vladimir Pleša, ocjenjivala je boju, okus, gustoću te koheziju-kompoziciju namirnica. Tročlani sud nije imalo niti malo lak posao, no nakon kušanja i pregleda svih uzoraka, donijeli su odluku kako je najbolji čobanac skuhala ekipa pod nazivom “Kočničari” iz Orahovice s glavnim kuharom Stjepanom Trohom. Drugo mjesto osvojila je ekipa Caffe bara “Havana” iz Slatine, dok su treći bili članovi “Pištanačkih tutuka”.
Najboljim trima ekipama, voditeljica Turističke zajednice Lana Jurkin, uručila je, osim tradicionalnih pehara, već prepoznatljive kotliće te prigodne nagrade sponzora,. Zahvalila s Jurkin svima na dolasku, i lijepom druženju, rekavši kako je ovo po broju sudionika najposječnija “čobanijada” do sada.
Lovačka Udruga “Vepar” iz Orahovice, kao suorganizator subotnjeg natjecanja, skuhala je čobanac, koji su potom besplatno podijelili zainteresiranim posjetiteljima, a za dobro raspoloženje tijekom natjecanja, bili su zaduženi članovi Tamburaškog sastav Kontra.