Naslovnica Događanja HCK-akcija “Solidarnost na djelu 2019.” od 10. do 13. listopada

HCK-akcija “Solidarnost na djelu 2019.” od 10. do 13. listopada

379

Hrvatski Crveni križ i ove godine organizira tradicionalnu sabirnu akciju “Solidarnost na djelu”, a i ova 47. po redu akcija održat će se pod sloganom “Ne dvoji, za drugog izdvoji”. Kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa, ovogodišnja akcija provodit će se u vremenu od četvrtka, 10. do nedjelje, 13. listopada na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Orahovica, dakle na području grada Orahovice i susjednih općina Crnac, Čačinci i Zdenci.

Po odluci Gradskog društva Crvenog križa Orahovica, u akciji će se od građana prikupljati novačani prilozi, a za iste će im biti uručen novčani bon zahvalnosti, s oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren žigom GDCK Orahovica. Novac će u akciji i ove godine prikupljati učenici osnovnih škola, koji će biti uočljivo označeni posebnim znakom Crvenog križa.

Prikupljenim novcem kupit će se hrana za starije socijalno ugrožene osobe koje žive same, kao i za djecu čiji roditelji primaju socijalnu pomoć na području grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci. Iz orahovačkog Gradskog društva Crvenog križa upućena je molba građanima da tijekom akcije “Solidarnost na djelu 2019.”, pomognu sukladno svojim mogućnostima, s ciljem pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.