Naslovnica Naslovnica Tiskovna konferencija – HSS spreman na sve solucije

Tiskovna konferencija – HSS spreman na sve solucije

931

Nakon što su jučer tiskovnu konferenciju održali čelnici orahovačkog SDP-a, na kojoj su izvijestili javnost o prekidu koalicije s HSS-om, danas su tiskovnu konferenciju održali čelnici orahovačkog HSS-a.

Predsjednica GO HSS-a Marija Šafer, rekla je i danas kako je HSS prije dvije i pol godine izašao sam na izbore i za Gradsko vijeće i za gradonačelnika i na tim izborima pobijedio, preuzevši tako odgovornost za grad. Šafer je dodala kako se od prvog dana, pa sve po danas, HSS drži obećanja danog građanima, provodeći program „ZA PET“. Rekla je Šafer kako se ne može oteti dojmu, da je nakon odrađenog najtežeg dijela posla, pripreme dokumentacija i ishođenja dozvola, došlo do prekida koalicije, jer vrlo brzo svi ti projekti trebaju početi sa svojom provedbom. Dodala je Šafer, kako je obavijest o prekidu koalicije, primila jučer poslijepodne mailom od strane predsjednika orahovačkog SDP-a. Zaključila je predsjednica GO HSS kako koalicijski partneri tako ne funkcioniraju te da je HSS, ako dođe do prijevremenih izbora, spreman položiti račune svojim građanima.
Potpredsjednica HSS i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin rekla je danas kako joj nakon jučerašnje konfekcije ništa nije jasno.

– Prije nekoliko dana razgovarali smo o budućem načinu rada, pa smo ostali pomalo iznenađeni ovom odlukom – rekla je Petin koja je dodala da nije korektno da su za odluku o raskidu koalicije saznali putem medija.
– Ovo je sve predigra za moguće prijevremene izbore – rekla je Petin, koja je dodala da je HSS dobio povjerenje građana za provedbu projekata.

  • HSS je u nekim trenucima proveo nepopulističke poteze u gradu, govoreći da svi građani moraju biti isti, da svi moraju plaćati svoje obveze, ali na žalost nikada od koalicijskog partnera nismo dobili javnu podršku, i tu su nastali problemi – zaključila je potpredsjednica HSS.
    Predsjednik kluba vijećnika HSS u Gradskom vijeću, Igor Hozić, kazao je kako su odnosi u Vijeću s gotovo svim vijećnicima bili korektni, pa je Odluka SDP-a iznenađujuća.
  • S pravom možemo sumnjati u izazivanje novih izbora ili stvaranje neke nove većine u Gradskom vijeću – rekao je Hozić.
    Na novinarski upit o nepotizmu i zapošljavanju užeg dijela obitelji u gradskoj upravi, gradonačelnica Petin je rekla kako je došlo do problema u odjelu za financije JUO. 
  •  Nakon dva provedena neuspjela natječaja, odlučila sam zaposliti osobu koja svojim iskustvom i znanjem zadovoljava sve potrebe takvog posla. Rekla je Petin da osoba koja je došla raditi u JUO ima 40 godina radnog iskustva i koja je zadnjih 20 godina taj posao obavljala u susjednoj općini, te kako joj do mirovine preostaju još dvije godine. Ista ta osoba ujedno je došla i naučiti mlade ljude kako se radi jedan od najodgovornijih poslova u svakom gradu.

Na koncu je Petin rekla kako je spremna stati pred svoje sugrađane i odgovarati za takvu odluku, jer bolje je i donijeti takvu odluku nego da ona odgovara za propuste u proračunskom i gradskom računovodstvu.
Petin je rekla kako su sada već bivši koalicijski partneri znali za problem u financijskim službama JUO te dodala kako je HSS spreman na razgovore sa svim članovima Gradskog vijeća, osim s onima koji razgovaraju bez argumenata, jer interesi grada i građana danas su najbitniji.