Naslovnica Događanja Degustacija jela od slatkovodne ribe

Degustacija jela od slatkovodne ribe

347

Poljoprivredno poduzeće Orahovica jedan je od najvećih proizvođača slatkovodne ribe u Hrvatskoj i kao takav će u petak u Centru za posjetitelje organizirati, za ravnatelje Osnovnih škola s područja županije, degustaciju jela od ribe, koja su namijenjena dječjem uzrastu. Proizvode koje će Poljoprivredno poduzeće predstaviti, razvijeni su u skladu s potrebama najmlađih za visokovrijednim namirnicama kao što je riba. Preporuka je da se riba konzumira minimalno dva puta tjedno, a proizvodi Panona Mare odlikuju se vrhunskom kvalitetom, ne sadrže aditive i konzervanse te sadrže vrijedne omega-3 kiseline, važne za funkcioniranje mozga i živčanih stanica. Za tržišni segment djece Poljoprivredno poduzeće razvilo je riblje proizvode Fish Burger i Fish Nuggets, pripremljene od 100% ribljeg mesa. Osim što su zdravi, sigurni su za konzumaciju. Pametnim odabirom hrane djeca će steći zdrave navike za cijeli život. Uz to što su ukusni i zdravi,  navedeni proizvodi jednostavno se pripremaju.
Suradnja Poljoprivrednog poduzeća Orahovica i Osnovnih škola uspostavljena je direktnim kontaktima sa školama iz susjednih općina, a pismo namjere koje je upućeno na adresu župana, dobilo je punu podršku.
Degustacija, na kojoj će nazočiti i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin sa svojim suradnicima, te predstavnici županije Virovitičko-podravske i HGK ŽK Virovitica, bit će održana u petak u Centru za posjetitelje u Orahovici s početkom u 12 sati, a u organizaciji ovog zanimljivog gastro događaja, PP- u Orahovica, pomogla je orahovačka Turistička zajednica i ravnateljica osnove škole Ivane Brlić Mažuranić Maja Škraba.