Naslovnica Kultura “Od ideje do realizacije” u Orahovici

“Od ideje do realizacije” u Orahovici

339

U subotu je u multifunkcionalnoj dvorani, bivšoj dvorani kina Papuk otvorena izložba likovnih radova te održana prezentacija projekta pod nazivom “Od ideje do realizacije”. Radove su izložili polaznici tečaja slikarstva u Orahovici, kojeg je u proteklih nekoliko mjeseci provodila profesorica likovne kulture Vedrana Marinić Filipović.
Projekt, koji je trajao 5 mjeseci je bio namijenjen građanima Orahovice u kojem je sudjelovalo 13 polaznika, rekla je profesorica Marinić Filipović.

– Kroz projekt prošli smo razne tehnike, od onih jednostavnih crtačkih pa do nekih zahtjevnijih tehnika. Na izložbi je izloženo više od 100 radova i u tih pet mjeseci polaznici su polučili jako dobre rezultate. Svi polaznici bili su marljivi, vrijedni, odgovorni, trudili su se slušati i marljivo slijediti sve upute. Najviše je bilo ulja na platu. Orahovčani su kreativni i maštoviti ljudi. Veselim se novim radionicama – rekla je u subotu profesorica Filipović.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, koja je rekla kako je ostala ugodno iznenađena kvalitetom radova svojih sugrađana.

– Ostala sam zapanjena sa slikama koje ste danas izložili. Drago mi je što su moji sugrađani imali priliku sudjelovati u ovom projektu, te što su imali priliku da svoju ljubav prema umjetnosti nadograde s određenim znanjem, a rezultat je ova izložba. Svi su učili isto, svi su slikali isto, ali svaka je slika različita, i to je bogatstvo ovih radionica i ovakvih tečaja. Nadam se da će takvih projekata biti još – rekla je gradonačelnica Petin.

Izložba, koja je bila i prodajnog karaktera, bila je postavljena dva dana i vidio ju je veliki broj Orahovčana.