Naslovnica Naslovnica Obilježen Dan općine Zdenci

Obilježen Dan općine Zdenci

620

U petak je u Zdencima održana Svečana sjednica OV, a povodom jučerašnjeg blagdana sv. Mihaela, nebeskog zaštitnika općine Zdenci. Prije same sjednice, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, njegov zamjenik Jurica Kiris i predsjednica OV Zdenci Marija Dedaj, te gosti, saborski zastupnik Tomislav Tolušić, župan i zamjenik župana Igor Andrović i Darko Žužak, te mnogi drugi, položili su vijenac i zapalili svijeće kod središnjeg križa, te na grobu prvog načelnika općine Frane Verovića.
Odmah potom svečano je, a nakon uspješno obavljenog tehničkog pregleda, u rad pušten kolektor s pročišćivačem, vrijednost kojeg iznosi 13 milijuna kuna.
Svečana sjednica OV Zdenci, održana je u Kino dvorani, na kojoj su nazočili i mnogobrojni gosti predvođeni saborskim zastupnicima Anom – Marijom Petin i Tomislavom Tolušićem, zamjenikom župana Darkom Žužakom te načelnicima općina Čačinci, Crnac, Mikleuš, Suhopolje, Čađavica i Feričanci. Sjednici su nazočili i brojni predstavnici Udruga s područja općine Zdenci kao i predstojnica državne Uprave u Virovitičko-podravskoj županiji Sanja Bošnjak. Sjednicu je otvorila predsjednica općinskog Vijeća Marija Dedaj koja se zahvalila svim vijećnicima na radu u proteklom razdoblju, rekavši kako su gotovo sve odluke donesene jednoglasno.
Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, govorio je potom o odrađenim poslovima te planovima za naredno jednogodišnjeg razdoblje. Posebno se Durmić osvrnuo za završeni projekt izgradnje kolektora pročišćivača. Zahvalio se načelnik Durmić direktoru Komunalnog poduzeća Papuk Zdravku Dijakoviću na profesionalno odrađenom poslu, a na dobrobit svih mještana općine Zdenci. Najavio je načelnik i nekoliko novih projekta koji će dodatno poboljšati standard života na području općine. Zamjenik župana Darko Žužak pohvalio je suradnju općine Zdenci i županije Virovitičko – podravske najavivši skorašnji početak radova na asfaltiranju ceste od Duge Međe do Dolaca, te skorašnji početak izgradnje kružnog toka u središtu Zdenaca
Saborski zastupnik Tomislav Tolušiću također je pohvalio rad općinskog načelnika obećavši daljnju pomoć u realizaciji projekta koji slijede. Na koncu Svečane sjednice uručena su i općinska priznanja. Ove godine dodijeljeno je pet Zahvalnica i jedna srebrna Plaketa. Srebrnu Plaketu za dugogodišnji uspješan rad u sportu primio je Zdenko Kušar, dok su Zahvalnice općine Zdenci primili Zoran Milojica za iskazanu humanost u dobrovoljnom davalaštvu krvi, Darko Eichler i Miroslav Biro dobili su zahvalnice za doprinos i promicanje istine o Domovinskom ratu te Marija Šaulić i Julka Vremić za očuvanje kulturne baštine.