Naslovnica Čačinci OV Čačinci – prihvaćeno izvjeće o radu Turističke zajednice općine Čačinci za...

OV Čačinci – prihvaćeno izvjeće o radu Turističke zajednice općine Čačinci za 2018. godinu

293

Na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća, čačinački viječnici upoznati su i s radom Turističke zajednice općine Čačinci u protekloj godini. U svom izvješću, direktorica ureda Turističke zajednice, Ana Marunica, navela je kako su aktivnosti tijekom 2018. godine bile usmjerene na očuvanje i uspostavu tradicije, kroz manifestacije kulturnog, sportskog i gospodarskog karaktera, te na razvijanje i unapređivanje selektivnih oblika turističke ponude. Istaknula je dobru poslovnu suradnju s Parkom prirode “Papuk” i Planinarskim domom “Jankovac” te rekla kako je najviše pažnje i u prošloj godini bilo posvećeno upravo park šumi “Jankovac”, kao najznačajnijem dijelu turističke ponude općine.

Govoreći o održanim manifestacijama, direktorica Marunica je spomenula “Turnir 4 kafića” , “Čačinačke dječje maškare”, “Dan općine Čačinci”, “Tijelovo u Čačincima”, zatim čačinački “Urban fest”, “Viteški turnir”, kao i manifestacije “Za bakinim stolom” i “Božićni koncert”, uz prikaz živih jaslica.

U prošloj godini, Turistička zajednica ostvarila je prihode u iznosu od 186 tisuća kuna, dok su istovremeno rashodi iznosili 183 tisuće kuna.

Izvješće o radu Turističke zajednice općine Čačinci za 2018. godinu na ovotjednoj, 12. sjednici Općinskog vijeća, usvojeno je jednoglasno.