Naslovnica Kultura Dino Mataz promovirao knjigu “Nad Papukom nebo proplakalo”

Dino Mataz promovirao knjigu “Nad Papukom nebo proplakalo”

879

Dino Mataz jučer je u dvorani restorana Ružica, u kojoj se tražilo mjesto više, promovirao svoju knjigu naslova “Nad Papukom nebo proplakalo”. Promociji knjige osim autorovih roditelja i prijatelja te suradnika, kao i brojnih hrvatskih branitelja s područja Grada Orahovice i susjednih općina, nazočili su zamjenik župana Virovitičko – podravskog Darko Žužak, pročelnica JUO Marija Šafer, predsjednik Odbora odbora za Hrvatske branitelje županije Virovitičko-podravske Mato Bubaš, ratni zapovjednici obrane Orahovice pukovnici Ivan Husnjak i Goran Sokol, te brojni predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Ratni dozapovjednik druge bojne 132 brigade, pukovnik Goran Sokol kazao je kako Dino Mataz prepoznao značaj Domovinskog rata na ovom području. Nakon snimljenog filma, napisao je i knjigu, koja svjedoči tom vremenu i koja će zauvijek ostati kao trajni dokument Domovinskog rata na ovom području. Darko Žužak, zamjenik župana, zahvalio se roditeljima Mataz što su odgojili takvog momka, kojem su usadili veliko domoljublje i ljubav prema Hrvatskoj.
Pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer, zahvalila se Matazu na napisanoj knjizi, zaželjevši mu u ime Grada Orahovice još puno uspjeha u daljnjem radu.
Knjiga “Nad Papukom nebo proplakalo” je priča od početka demokratskih promjena na području bivših općina Orahovica i Podravska Slatina pa sve do oslobođenja ovih krajeva 91. godine. Cjelokupna priča ispričana je kroz par fiktivnih likova, koji utjelovljuju bilo kojeg Orahovčana koji tako prolaze kroz pakao rata. Knjiga je napisana kroz 25. poglavlja na 218 stranica.