Naslovnica Čačinci Jozo Agatić skuhao najbolji kotlić – gulaš

Jozo Agatić skuhao najbolji kotlić – gulaš

253

Petu godinu za redom u subotu je na Jankovcu održano natjecanje u kuhanju lovačkog kotlić gulaša. U konkurenciji osam ekipa iz Orahovice, Čačinaca, Zdenaca i Valpova, najbolji kotlić-gulaš skuhao je Jozo Agatić iz Zdenaca. Drugo mjesto s 46 osvojenih bodova osvojio je Ante Grejić iz Valpova, dok je treće mjesto s 44 osvoje boda pripalo, ekipi Parka prirode Papuk. Stručni ocjenjivački sud, kojeg su činile profesionalne kuharice Lucija Senković i Marina Jurlina, te voditelj Planinarskog doma Jankovac Dražen Bogojević, ocjenjivali su gustoću, boju, okus, kompaktnost namirnica i opći dojam.
Svih osam uzoraka bilo je vrlo dobre kakvoće rekao je u subotu Bogojević, koji je naglasio kako su o pobjedniku odlučivale nijanse. Najboljoj kuharskoj trojci, nagrade su uručili, direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica i Dražen Bogojević, voditelj Planinarskog doma Jankovac.
Subotnje peto natjecanje u kuhanju lovačkog kotlić gulaša, organizirali su Park prirode Papuk, Planinarski dom Jankovac i Turistička zajednice općine Čačinci.(fotografija: VG)