Naslovnica Kultura Dino Mataz promovira knjigu „Nad Papukom nebo proplakalo“

Dino Mataz promovira knjigu „Nad Papukom nebo proplakalo“

627

Dino Mataz, mladi Orahovčanin, koji je pozornost javnosti skrenuo na sebe, snimanjem filma „Orahovica u Domovinskom ratu“, završio je još jedan projekt, koji je također vezan uz Domovinski rat. U srijedu 25. rujna u sali restorana Ružica, bit će upriličena promocija knjige pod nazivom „Nad Papukom nebo proplakalo“ :

  • Nakon uspješno odrađenog projekta filma, ostalo je dosta priča koje nisu bile zabilježene na filmu, pa sam te priče želio objediniti u jednom pisanom djelu. Svoje zamisli počeo sam stavljati na papir, i eto nastalo je jedno prozno djelo – rekao je Mataz.

Knjiga je napisana kroz 25 poglavlja na 218 stranica:

  • To je priča od početka demokratskih promjena na području bivših općina Orahovica i Podravska Slatina pa sve do oslobođenja ovih krajeva 91. godine. Cjelokupna priča ispričana je kroz par fiktivnih likova, koji utjelovljuju bilo kojeg Orahovčana koji na taj način prolaze kroz pakao rata – rekao je autor Mataz.

Realizaciju knjige pomogao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Orahovica, Miroslav Tot, dodao je Mataz koji je na koncu zaključio kako je kraj knjige dosta zanimljiv, pa će prepustiti čitateljima, treba li knjiga dobiti i nastavak:

– Kraj je jako zanimljiv pa prepuštam čitateljima da prosude sami, treba li pisati nastavak. Knjiga će se moći kupiti na promociji, na koju pozivam sve zainteresirane – zaključio je danas Dino Mataz.

Recimo još jednom promocija knjige „Nad Papukom nebo proplakalo“ bit će održana naredne srijede, 25. rujna u restoranu Ružica grad s početkom u 19,00 sati.