Naslovnica Događanja 28. obljetnica ustroja 2. Bojne 132. brigade HV Orahovica- ove godine program...

28. obljetnica ustroja 2. Bojne 132. brigade HV Orahovica- ove godine program će trajati čak 5 dana!

486

28. obljetnicu osnivanja orahovačke 2.Bojne 132. brigade Hrvatske vojske, Udruga hrvatskih veterana Domovinskog rata 2. Bojne 132. brigade Hrvatske vojske Orahovica obilježit će prigodnim petodnevnim programom, koji će ove godine realizirati u suradnji s Udrugom HVIDRA Orahovica i Udrugom hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica.

Program obilježavanja započet će u Zdencima, u četvrtak, 26. rujna, u Muzejsko-galerijskom prostoru s početkom u 18 sati, izložbom ratnih fotografija, a nastavit će se predavanjem na temu Domovinski rat te prikazivanjem dokumentarnog filma “Orahovica u Domovinskom ratu”, autora Dine Mataza. S identičnim programskim sadržajima obljetnica ustroja udruge bit će obilježena i u Crncu, 01. listopada u općinskoj viječnici, dan poslije u Čačincima, također u općinskoj viječnici  te u Orahovici, 03. listopada u novouređenoj Kušaonici vina,  dok je središnja svečanost najavljena za petak, 04. listopada u Čačincima.

Toga dana program će u 17, 30 početi polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središtu mjesta. S početkom u 18 sati u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva za sve poginule hrvatske branitelje bit će služena sveta misa Zadušnica, a na koncu će za sve goste biti organiziran prigodni program i svečana večera, koja će s početkom u 19 sati biti održana u Hrvatskom domu kulture u Čačincima.

Pokrovitelji obilježavanja 28. obljetnice osnivanja 2. Bojne 132. brigade Hrvatske vojske Orahovica su grad Orahovica i općine Čačinci, Crnac i Zdenci.