Naslovnica Naslovnica Program obilježavanja Dana općine Zdenci

Program obilježavanja Dana općine Zdenci

570

Program obilježavanja Dana općine Zdenci, blagdana svetog Mihaela, počet će prigodnim sadržajima već ove subote, 21. rujna. U kino sali u 15,00 sati, toga dana bit će otvorena Izložba ručnih radova, koju će postaviti udruga “Rukotvorine” iz Zdenaca. Istoga dana ali u 18,00 sati počet će “Zdenački susreti” na kojima će nastupiti nekoliko kulturno -umjetničkih društava. Dan potom u nedjelju 22. rujna program se nastavlja sportskim sadržajem. U organizaciji LU “Šljuka” Zdenci na strelištu u Velikom Rastovcu u devet sati, počet će natjecanje u gađanju glinenih golubova.
Narednog tjedna, u utorak 24. rujna bit će održani Sportski susreti umirovljenika koje će organizirati tamošnja Udruga umirovljenika. 
U četvrtak 26. rujna u Muzejsko galerijskom prostoru u 18,oo sati bit će otvrena izložba ratnih fotografija 2. bojne 132. brigade, potom će biti održano i predavanje na temu Domovinskog rata te na koncu i projekcija filma “Orahovica u Domovinskom ratu”.  

Većina sadržaja obilježavanja Dana općine Zdenci bit će održana u petak, subotu i nedjelju, 27. 28. i 29. rujna. U petak 27. rujna u devet sati bit će otvorena izložba naoružanja Hrvatske policije, te izložba ratnih fotografija. Izložbe pripremaju Udruga hrvatskih branitelja općine Zdenci te Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa. U 13,00 sati, također u petak, počet će Svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će biti uručena visoka općinska priznanja. Posljednji sadržaj u petak 27. rujna su sportske igre hrvatskih branitelja, koje će početi u 14,00 sati. U subotu 28. rujna predviđena su dva sadržaja. U 7,00 sati počet će ribički Kup na jezeru ŠRK Linjak, a potom će biti održana i svečana sjednica povodom 20 godina kluba. Na igralištu Sloge u Zdencima u 16,30, također u subotu bit će odigrana prvenstvena utakmica između juniora Sloge i čačinačke Mladosti. Na sam Dan općine, blagdan svetog Mihaela, u nedjelju 29, rujna, načelnik općine Tomislav Durmić, upriličit će svečani prijem za djelatnike policije, koji svetog Mihaela štuju kao svog zaštitnika, u 11,oo sati u crkvi u Zdencima bit će služena Sveta misa, a program obilježavanja Dana općine Zdenci završit će u nedjelju 29. rujna u 16,30 prvenstvenom utakmice zdenačke Sloge i Graničara iz Bušetine.