Naslovnica Čačinci Novi vrtić u Čačincima će biti završen do početka slijedeće pedagoške godine

Novi vrtić u Čačincima će biti završen do početka slijedeće pedagoške godine

616

U nazočnosti saborskog zastupnika Tomislava Tolušića, Virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih suradnika, Marija Klementa i Darka Žužaka, pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, te načelnika i zamjenika načelnika općine Čačinci, Mirka Mališa i Alena Jurenca, jučer je u Čačincima svečanim polaganjem kamena temeljca označen početak radova izgradnje novog dječjeg vrtića.
Načelnik Mališ okupljenima je rekao kako je vrijednost ove investicije nešto veća od 5 milijuna i 800 tisuća kuna, te da će nakon izgradnje, u opremanje vrtića biti uloženo dodatnih 638 tisuća kuna, za što su sredstva osigurana u proračunu općine Čačinci. Projekt je u stopostotnom iznosu financiran putem programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske, tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.
Sadašnji dječji vrtić djeluje pri Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša, a najveći je problem nedostatak prostora, jer je više od 40 mališana smješteno u samo 2 prostorije. Izgradnjom novog vrtića taj će problem napokon biti riješen, povećat će se smještajni kapacitet, a zasigurno će doći i do novih zapošljavanja, jer trenutno u vrtiću o djeci brinu samo tri odgojiteljice, poručio je načelnik Mirko Mališ, te najavio kako bi svi radovi trebali biti završeni do početka slijedeće pedagoške godine.
Vrtić u Čačincima osmi je vrtić od ukupno 11 koliko ih Virovitičko-podravska županija gradi na području cijele županije, rekao je župan Igor Andrović. Poručio je kako se na ovakav način stvaraju uvjeti za ostanak ljudi u ruralnim krajevima te izrazio nadu da će novi vrtić biti također i poticaj roditeljima za proširenje obitelji.
Saborski zastupnik, Tomislav Tolušić, izrazio je zadovoljstvo što će mještani općine Čačinci napokon dobiti novi dječji vrtić jer o tome se pričalo posljednjih 12 godina, a sada će biti i realizirano. Rekao je Tolušić da je namjera i dalje raditi na podizanju kvalitete života svih hrvatskih građana te da će učiniti sve da ovakvi ili slični projekti budu financirani iz državnog proračuna ili putem europskih fondova.
Jučerašnju svečanost u Čačincima uveličali su i učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša prigodnim programom, a buduću zgradu, djecu i sve nazočne blagoslovio je župnik župe Uznesenja blažene Djevice Marije Nova Bukovica, Marijo Matijević.