Naslovnica Naslovnica Na ovotjednoj sjednici orahovačkog Gradskog vijeća usvojeno polugodišnje izvješće gradonačelnice Petin

Na ovotjednoj sjednici orahovačkog Gradskog vijeća usvojeno polugodišnje izvješće gradonačelnice Petin

513

Izvješće o radu gradonačelnice Grada Orahovice Ana-Marije Petin, za prvih 6 mjeseci tekuće godine, bila je jedna od 15 točaka, koje su gradski viječnici razmatrali i usvajali na 19. sjednici Gradskog vijeća, održanoj ovoga tjedna, u utorak.

U dijelu koji govori o projektnim prijavama na nacionalne ili EU fondove, svakako je najznačaniji projekt Uređenje turističko rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad”, koji je Grad Orahovica 07. lipnja ove godine prijavio na ograničeni Javni poziv “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema”. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 81 milijun 377 tisuća kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava nešto veći od 68 milijuna kuna. Financiranje ovog , itekako značajnog projekta za Grad Orahovicu, odobreno je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 20. kolovoza ove godine, a trenutno je u tijeku postupak evaluacije od strane Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Podsjetimo, ovim projektom, kojemu je Grad Orahovica nositelj, a partneri Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, TZ Virovitičko-podravske županije i TZ grada Orahovice, planira se na Jezeru izgraditi odmaralište za djecu s restoranom, višenamjenskom dvoranom, radionicama te smještajnim kapacitetima na dvije etaže, 14 Bungalova, novi sanitarni čvorovi te sportska i dječja igrališta.

Kada je riječ o projektima koji su prijavljenim u prethodnom razdoblju, a koji su trenutno u provedbi, gradonačelnica Petin je u izvješću među ostalima navela projekt “Zaželi”, prijavljen na natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava, vrijedan 5 milijuna i 188 tisuća kuna, kojim je osigurano zapošljavanje 30 žena na razdoblje od 2 godine, zatim projekt rekonstrukcije dječjeg vrtića “Palčić”, vrijedan gotovo 9 milijuna kuna, te projekt “Poduzetnička zona Orahovica” Faza 1, gradnja prometne i komunalne infrastrukture, koji je prijavljen na natječaj Europske unije “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona”, a ugovor o financiranju je sklopljen 23. svibnja ove godine. Ukupna vrijednost ovog projekta je 10 milijuna 480 tisuća kuna, dok su bespovratna sredstva odobrena u iznosu od 6 milijuna i 265 tisuća kuna.

Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnice Grada Orahovice, na ovotjednoj je sjednici Gradskog vijeća usvojeno većinom glasova nazočnih vijećnika.