Naslovnica Događanja Počelo liječenje Marka Bogdanića

Počelo liječenje Marka Bogdanića

359

Tijekom srpnja mjeseca, Orahovica se ujedinila i po tko zna koji puta pokazala da ima veliko srce.
U humanitarnoj akciji “Pomozimo Marku” tada je prikupljeno više od 100 tisuća kuna. Danijel Pranjić, Ivan Vargić, Igor Delač, Zoran Ratković, Aura band, članovi TS Kas, samo su neki od javnih osoba Hrvatske koje su tada bile uključene u veliku humanitarnu priču, koja tih dana nije samo ujedinila Orahovicu već čitavu Slavoniju. Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić osobno su posjetili oboljelog Marka i njegovu obitelj. Svoj obol dao je i župan Igor Andrović, te nogometne momčadi Fakulteta za dentalnu medicinu Orahovica, Srednje i Osnovne škole Orahovica, Grada Orahovice i Županije Virovitičko-podravske, te naravno sastavi orahovačkih Caffe barova.
Podsjetimo se, Marko Bogdanić ima šest godina i boluje od “west” sindroma i spastične cerebralne paralize. Prikupljena sredstva dječaku su omogućila odlazak na liječenje koje bi trebalo pridonijeti poboljšanju njegovog općeg zdravstvenog stanja, a njegovim roditeljima olakšati obavljanje svakodnevnih obveza.

Markova majka Verica Bogdanić javila se danas s dobrim vijestima:

– Počeli smo u ponedjeljak s rehabilitacijom, s našom robotikom. Marko se dobro prilagodio, zadovoljni su fizioterapeuti i liječnici. Predviđena rehabilitacija trebala bi trajati do 11-og mjeseca. Za sada Marko provodi radnu i fizikalnu terapiju, i terapiju na tri robota. Sve ovisi o njegovom napretku , moguće je da se u terapiju uključe i ostali roboti. Marko je za sada sve to dobro prihvatio i veseli se svakom novom danu. Terapije traju pet sati dnevno. Ja sam se iznenadila koliko ga terapije motiviraju i kako to može izdržati. Prve pomake Markovog stanja očekujemo jako brzo. U Zagrebu ćemo provesti tri mjeseca. Koristim još jedno prigodu da se zahvalim u Markovo ime svima vama koji ste pomogli da ja danas budem sa svojim sinom na liječenju. Vjerujem u potpuni uspjeh – rekla je danas Verica Bogdanić.
Sreću su poželjeli i Danijel Pranjić, Igor Delač i gradonačelnica Petin:
– Čekao sam dan kada će Marko put Zagreba. Pratio sam s Cipra sve što se događalo u nastavku akcije, i presretan sam što smo skupili sredstva za Markovo liječenje. Poručujem Markovim roditeljima da je upornost najbitnija, a mom prijatelju Marku da izdrži u svemu ovom što ga čeka. Mi ćemo se pobrinuti osigurati tom malom anđelu dostojan nastavak života – rekao je danas Pranjić.
Gradonačelnica Petin također je iskazala zadovoljstvo početkom liječenja:
– Svi smo bili uz Marka kada smo skupljali novac, tako ćemo biti i sada kada je počelo liječenje. Veliki sam optimist i želim Marku sve najbolje – rekla je danas gradonačelnica Petin.
Uplate i donacije s mogu se izvršiti i danas na IBAN: HR1923400093112906621 otvoren kod Privredne banke Zagreb uz naznaku ZA POMOĆ MARKA BOGDANIĆA. Za uplate iz inozemstva SWIFT adresa; (BIC) PBZGHR2X