Naslovnica Događanja U ponedjeljak, 09. rujna kreće nova školska godina – osnovnoškolci na nastavu...

U ponedjeljak, 09. rujna kreće nova školska godina – osnovnoškolci na nastavu trebaju doći u prijepodnevnoj smjeni, vozači oprez!

692

Nakon nešto manje od 3 mjeseca ljetnih praznika, u ponedjeljak, 09. rujna, kreće nova školska godina za 380 učenika orahovačke Osnovne i 250 učenika Srednje škole. U Osnovnoj školi “Ivane Brlić-Mažuranić “ove će godine po prvi puta u školske klupe sjesti 41 prvašić, od čega je 35 polaznika u Orahovici, dok će 6 prvašića nastavu pohađati u Područnoj školi u Novoj Jošavi. U usporedbi s prošlom školskom godinom kada je bilo 43 učenika prvih razreda, radi se o neznatnom smanjenju od svega 2 učenika .

Osnovnoškolci na nastavu u ponedjeljak trebaju doći u prvoj smjeni, od 8 sati, a ravnateljica Škole, Maja Škraba, poziva učenike da prvog dana škole dođu s praznim torbama na nastavu, jer će ih svi udžbenici, radne i ostale bilježnice čekati u njihovim učionicama.

Podsjećamo, zahvaljujući sredstvima Državnog Proračuna ove će godine biti kupljeni udžbenici svim polaznicima Osnovne škole u Republici Hrvatskoj, dok će zajedničkom suradnjom Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije orahovački osnovnoškolci dobiti i radne bilježnice, likovne mape, karte Hrvatske i zemljopisne atlase.

S obzirom da se od ponedjeljka u promet uključuje i 41 prvašić, iz Osnovne škole i Policije pozivaju sve vozače na pojačani oprez, te da prilagode brzinu kretanja svog automobila, kako bi njihov put od kuće do škole protekao što sigurnije. Također, djelatnici Školske patrole Prometne policije pojačano će nadzirati promet u neposrednoj blizini škole i na prometnicama koje vode prema njoj.

 

U Srednjoj školi “Stjepan Ivšić”, prema riječima ravnatelja, Zorislava Milkovića, u novoj će školskoj godini nastavu pohađati 250 učenika, od čega je 57 učenika prvih razreda.

Iako srednjoškolci neće dobiti besplatne udžbenike, ipak će imati značajnu pomoć Grada Orahovice, koji će i dalje sufinancirati autobusni prijevoz, a novost je da će ove godine dobiti i tenisice, koje će koristiti polazeći satove tjelesne i zdravstvene kulture.

Prvog dana škole, u ponedjeljak, 09. rujna, srednjoškolci na nastavu trebaju doći u poslijepodnevnoj smjeni, od 13,15 sati.

Za kupovinu udžbenika, radnih bilježnica, omota i svega ostaloga potrebnog za početak nove školske godine Grad Orahovice ove je godine u proračunu osigurao 230 tisuća kuna.