Naslovnica Događanja IX. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, održana u Orahovici

IX. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, održana u Orahovici

392

Jučer je u Orahovici, u prostorima školskog centra, pod predsjedanjem premijera Hrvatske Vlade Andreja Plenkovića održana IX. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, kojoj je domaćin bio Grad Orahovica i gradonačelnica Ana – Marija Petin. Obraćajući se uvodno, nazočnim ministricama i ministrima te saborskim zastupnicima, županima, državnim tajnicima kao i predstavnicima Svjetske banke, premijer Plenković rekao je kako je zadovoljan provedbom i dinamikom projekata za Slavoniju, Baranju i Srijem. Rekao je Plenković kako je od predviđenih 18,75 milijardi kuna, koje na raspolaganju ima Hrvatska, do sada ugovoreno 11 milijardi, a četiri milijarde su već ispaćene.
Napredak je očit i naša Vlada je još jednom dala do znanja kako želi ravnomjerno razvijati Hrvatsku, rekao je jučer u Orahovici premijer Plenković. Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin u svom je desetominutnom obraćanju upoznala premijera o aktualnom stanju u Gradu Orahovica, rekavši kako je Orahovica mali grad ali grad velikih mogućnosti. Petin je rekla kako će 80 milijuna kuna koje će biti uložene u uređenje orahovačkog izletišta Jezero, dodatno unaprijediti turističku ponudu kontinentalnog dijela Hrvatske. Župan virovitičko-podravski Igor Andrović potvrdio je opravdanost ustroja Savjeta, rekavši kako su od posljednje sjednice Savjeta završeni poduzetnički inkubatori u Orahovici, Slatini i Pitomači.
Nakon premijera Plenkovića, gradonačelnice Petin i župana Androvića, tijekom jučerašnje sjednice, izvješća o napretku u provođenju projekta iznijeli su ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. U otvorenoj raspravi koja je uslijedila, sudjelovali su i župani svih pet slavonskih županija, saborski zastupnici i gradonačelnici, predstavnici Svjetske banke, rektor osječkog Sveučilišta, te ostali nazočni ministri.
Odmah po završetku sjednice, ministri Marko Pavić i Mario Banožić uručili su 17 ugovora za nove projekte vrijedne 234 milijuna kuna. U ime Grada Orahovice Ugovor za projekt uređenja turističko-rekreacijskog centra Jezero-Hercegovac-Ružica grad, vrijedan 81 milijun kuna preuzela je gradonačelnica Ana-Marija Petin.