Naslovnica Naslovnica Premijer Andrej Plenković obišao novoizgrađeni Poduzetnički inkubator u Orahovici

Premijer Andrej Plenković obišao novoizgrađeni Poduzetnički inkubator u Orahovici

951

Nakon što je prisustvovao svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, a u povodu Dana Virovitičko-podravske županije, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković sa svojim se suradnicima zaputio u Orahovicu, gdje je obišao novoizgrađeni Poduzetnički inkubator.

Inkubator u Orahovici izgrađen je u sklopu projekta Virovitičko-podravske županije Mreža poduzetničkih inkubatora. Riječ je o zgradi koja sadrži 20 funkcionalnih prostornih jedinica, ima 6 proizvodnih i 12 uredskih prostora te salu za sastanke, sanitarne čvorove i čajnu kuhinju. Poduzetnici će u njoj imati na raspolaganju kompletnu infrastrukturu, kako bi mogli uspješno obavljati svoje poslovanje, a najvažnije je da će u prvoj godini poslovanja bit u potpunosti oslobođeni troškova najma prostora. Radovi na izgradnji poduzetničkog inkubatora u Orahovici započeli su u listopadu prošle godine, a vrijednost investicije je veća od 10 milijuna kuna.

Nakon kratkog obilaska inkubatora, premijer Plenković je svoj radni posjet Orahovici nastavio u Srednjoj školi Stjepan Ivšić, gdje u ovim trenucima predsjedava 9. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.