Naslovnica Događanja Prvašići dobili komplete za likovni odgoj

Prvašići dobili komplete za likovni odgoj

352

Orahovice Ana – Marija Petin, danas je u Velikoj gradskoj vijećnici, u nazočnosti svojih suradnika, voditeljice Turističke zajednice Lane Jurkin,  pročelnika JUO za društvene  djelatnosti Milana  Babca, te ravnateljice osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Maje Škraba, uručila polaznicima prvih razreda,  komplete za likovni odgoj, koje je ove godine osigurao Grad Orahovica.

Obraćajući se prvašićima ali i  njihovim roditeljima gradonačelnica Petin rekla je:

  • Osim ovih kompleta koje ćete dobiti danas,  Grad Orahovica u suradnji s RH i županijom Virovitičko-podravskom, osigurali su sve udžbenike, radne bilježnice , bilježnice za svaki predmet,omote, atlase, mape i likovne mape. To je ono najmanje što smo mogli učiniti za vas kako bi smanjili troškove na minimum. Osnovno školovanje je obvezno po Zakonu , a znamo da je to veliki teret za vaš kućni budžet. Grad vam ovim činom izlazi u susret kako  prvi dani u školi za vaše dijete ali i za vas ne bi bili stresni – rekla je danas gradonačelnica Petin.

U prvi razred orahovačke Osnovne škole i Područne škole Novoj Jošavi,u novoj školskoj godini, koja će početi 09. rujna, poći će 41 prvašić, a njihove učiteljice u Orahovici bit će Silvana Lešić i Zorica Bartolović, dok će u Područnoj školi u Novoj Jošavi prvašiće učiti učiteljica Kristina Nerovčić. Ravnateljica Osnovne škole Maja Škraba  poručila je danas prvašićima da je na njima samo da dođu u školu, a sve ostalo osigurali su Grad, Županija i Republika Hrvatska.

Na koncu današnje prigodne svečanosti  gradonačelnica Petin svojim je malim sugrađanima poželjela sreću:

  • Želim vam puno sreće i uspjeha u školovanju. Znam da ćete te biti vrijedni i da ćete puno učiti te tako biti na ponos svojim roditeljima Gradu Orahovici i Republici Hrvatskoj.