Naslovnica Događanja Podijeljena uvjerenja

Podijeljena uvjerenja

292


Danas je u Velikoj gradskoj vijećnici u središnjem gradskom parku, održana podjela uvjerenja i potvrda ženama koje su pohađale program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice za potrebe provedbe projekta  „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“  koji se financira iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Zaželi – programa zapošljavanja žena u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.“ Žene, sudionice u projektu u ime Grada Orahovice pozdravila je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin koja je rekla kako joj je drago da su sve polaznice programa, uspješno završile edukaciju.

Navedeni program osposobljavanja provodilo je Pučko otvoreno učilište Slatina, sve polaznice su odslušale teorijski dio nastave i odradile praktični dio te uspješno položile završnu provjeru čime je završena još jedna aktivnost planirana projektom. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac, pohvalila je sve žene koje sudjeluju u projektu:

– Danas je za sve vas jedan svečani dan. Koliko sam čula od edukatora, bile ste jako dobre i vrijedne, te da ćete većinu stečenog znanja primijeniti u praksi. Sretna sam zbog vas jer ćete dvije godine biti zaposlene u ovom,projektu. Čestitam gradonačelnici što je projekt uspjela izrealizirati. Grad je učinio mnogo za stare i nemoćne i na tome također čestitam. Vjerujem da će ovaj projekt živjeti i u budućnosti – rekla je danas u Orahovici Danijela Fabric Fabijanac.

Ukupna vrijednost projekta je 5.188.442,67 kn, a projekt je 100 % financiran sredstvima iz  Europskog socijalnog fonda i provodi se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina.