Naslovnica Događanja Sutra (petak) podjela likovnih kompleta prvašićima

Sutra (petak) podjela likovnih kompleta prvašićima

238

U organizaciji Grada Orahovice sutra će u 17,00 sati u Velikoj gradskoj vijećnici u središnjem gradskom parku, početi prigodna svečanost na kojoj će gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, svim polaznicima prvih razreda osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici i područne škole Nova Jošava, uručiti komplete za likovni odgoj. U prve razrede orahovačke osnovne krenut će ove godine 40 prvašića. Najmlađi školarci sutra će imati prigodu i porazgovarati s gradonačelnicom Petin, ali i sa svojim budućim učiteljima i učiteljicama, te saznati prve informacije vezane uz polazak u školu.
Podsjetimo, Grad Orahovica I ove godine nastavlja ulagati u školstvo pa će tako i ove godine svi učenici od prvog do osmog razreda dobiti omote za sve udžbenike i radne bilježnice, dok će po prvi puta također svi osnovnoškolci dobiti i bilježnice, po jednu za svaki predmet, za što je u gradskom proračunu ove godine osigurano 230 tisuća kuna.
Sredstvima Državnog Proračuna ove će godine biti kupljeni udžbenici svim polaznicima Osnovne škole u Republici Hrvatskoj, dok će zajedničkom suradnjom Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije orahovački osnovnoškolci dobiti i radne bilježnice, likovne mape, karte Hrvatske i zemljopisne atlase.
Značajnu pomoć imat će i srednjoškolci, kojima će Grad Orahovica i dalje financirati autobusni prijevoz, a novost je da će ove godine dobiti i tenisice, koje će koristiti polazeći satove tjelesne i zdravstvene kulture.