Naslovnica Glazba Slavlje u Šibeniku: 4 Tenora i klapa Contra pobjednici šibenske šansone 2019!

Slavlje u Šibeniku: 4 Tenora i klapa Contra pobjednici šibenske šansone 2019!

187

4 Tenora su bez sumnje miljenici publike, sinoć su na Večerima dalmatinske šansone ponovo osvojili prvu nagradu publike s pjesmom “Brod bez imena”, dok je klapa Contra oduševila žiri koji ih je nagradio prvom nagradom i nagradom za najbolji tekst.

Večeri dalmatinske šansone su se održale 22. put u Šibeniku. Noć su ispunile brojne šansone koje je otpjevalo 23 izvođača u direktnom televizijskom prijenosu. Scardonini izvođači su imali poseban razlog za slavlje, okrunili su se prvom nagradom žirija i publike.
4 Tenora su nedvojbeno miljenici šibenske publike koja ih je ponovo nagradila prvom nagradom, baš kao i 2017. kada su izveli pjesmu “Sve je tvoje”. Ove godine su se predstavili pjesmom “Brod bez imena” istog autorskog dvojca, Matka Šimca i Eduarda Botrića.
Tenori su za pobjedničku pjesmu snimili i zanimljiv spot na Velebitu gdje su se borili s močnom burom koja je dala poseban pečat samom spotu.
Sinoć je poseban razlog za slavlje imala i klapa Contra koju je žiri nagradio prvim mjestom i nagradom za najbolji tekst koja je pripala autorici Olgi Palinkaš.
Contru čine iskusni klapaši koji su svoje iskustvo stjecali u klapama Cambi, Kampanel i Iskon, a vrsni Eduard Šegota je posebno svojim vokalom oduševio publiku izvevši pjesmu “Serenada Kalelargi” autora Duška Tambače.
Branimir Bubica i klapa Sebenico su nagrađeni trećom nagradom publike te su održali mini koncert za vrijeme brojanja glasova.
4 Tenora za kraj ljeta pripremaju pravu glazbenu poslasticu na zagrebačkoj Šalati 14.09. s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije. Nakon uspješnih koncerata u Ciboni i na platou Gradec s kojeg se pružao predivan pogled na zagrebačku katedralu, Tenori su odlučili ponovo osvojiti publiku svojim izvedbama s time da će ovaj koncert biti osvježen gostima koje krase raskošni vokali, a to su Radojka Šverko i Goran Karan. Ulaznice su u prodaji preko Scardone, Ticketshopa i Eventima.
Foto: ŠibenikIN