Naslovnica Naslovnica Žene, sudionice projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada...

Žene, sudionice projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“, danas na korištenje dobile nove bicikle

485

U Centru za posjetitelje u Orahovici danas je se, s početkom u 11 sati, održana podjela bicikala za žene, sudionice projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“, u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Bicikle je nabavio Grad Orahovica, a dodijeljeni su na korištenje ženama tokom trajanja projekta, kako bi im olakšali obilazak i pružanje potrebne potpore za 153 osobe starije životne dobi s područja grada Orahovice.

Podsjetimo, kroz ovaj projekt 30 žena je obrazovano za zanimanje gerontodomaćica, a današnjoj podjeli bicikala prethodilo je i polaganje završnog ispita, nakon kojega će dobiti diplomu, te bi 12. kolovoza trebale početi s radom.

Ukupna vrijednost projekta je 5.188.442,67kn, a projekt je 100 % financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i provodi se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina.