Naslovnica Naslovnica Papuk očekuje dobra momčad u Unešiću

Papuk očekuje dobra momčad u Unešiću

423

Odmah nakon jučerašnjeg sesvetskog ždrijeba i spajanja unešićke “Zagore” i orahovačkog “Papuka” u pretkolu Kupa Hrvatske, pokušali smo preko svojih nogometnih prijateljstava i kanala, doći do dobrog poznavatelja nogometnih zbivanja u Dalmaciji. Put nas je odveo do Splita i sjajnog poznavatelja lokalnog nogometa:
– To je lijepo uređen trećeligaški klub, koji itekako dobro zna što sve treba učiniti u natjecanju Hrvatskog nogometnog Kupa. Na njihovom Borovištu gostovao je prije nekoliko sezona i Dinamo. Bio je to pravi praznik nogometa u Unešiću. Nema sumnje da će vaš domaćin učiniti sve da vama Slavoncima bude lijepo – rekao je naš nogometni izvor.
“Zagora” je prošle godine odigrala sezonu za zaborav u Trećoj ligi Jug. Zauzeli su 14. mjesto, no uspjeli su osvojiti Kup Šibensko-kninske županije. Prema pisanju službene Facebook stranice kluba, ove godine odlučili su uložiti u pojačanja, kako bi sezona prošla bez stresa.
– Stiglo je bivše Hajdučko srce Drago Gabrić i još nekoliko kvalitetnih igrača. Danas po rosteru igrača koje posjeduju, “Zagora” izgleda vrlo dobro, puno bolje nego prijašnje sezone. To je momčad koja legitimno može igrati važnu ulogu u Trećoj ligi, Ono što mogu potvrdi jest da je “Zagora” prava domaćinska momčad, koja sjajno pozna svoj teren i to će vjerujte odmah pokazati i protiv “Papuka”. Imaju odličnog trenera i vrlo dobru Upravu – kaže ovaj splitski stručnjak.
Put do Unešića je dug naporan i ako igrači žele svježi dočekati susret, morat će put Unešića dan ranije:
– Termin odigravanja utakmice je odličan. Bit će slobodnih mjesta u okolnim hotelima, tu ne morate brinuti da ćete imati problema, samo morate na vrijeme izvršiti rezervaciju. Bilo bi suludo da momci iz autobusa odmah idu na teren, to nema smisla. Koliko sam uspio pratiti, “Papuk” je u prošloj sezoni bio vrlo dobar, za dlaku su ispustili naslov, što govori da je dobar i kvalitetan. Prednost će domaćin imati zbog svog terena ali i vrućine na koje je “Zagora” ipak navikla. Kup je natjecanje u kojoj ne pobjeđuje uvijek bolja momčadi, pa su šanse 55:45. Bit će zanimljivo – zaključio je naš splitski nogometni izvor.(fotografije: facebook NK Zagora)