Naslovnica Virovitica Najbolji orači Virovitičko-podravske županije su otac i sin iz Kapinaca

Najbolji orači Virovitičko-podravske županije su otac i sin iz Kapinaca

209

U Vaškoj je održano 15. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije, na kojem su slavili, otac i sin, Željko i Goran Šebalj iz Kapinaca. U kategoriji devet natjecatelja, Goran Šebalj je slavio u kategoriji premetnjaka, a njegov otac Željko kod ravnjaka kojih je ove godine bilo četvero. Prvacima je nagradu uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a za drugo i treće mjesto, pokale su podijelili načelnik Općine Sopje Berislav Androš i Ana Marija Čajkulić, pročelnica podružnice Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede za Virovitičko-podravsku županiju, a programom ovogodišnjeg izdanja je suvereno vladao Siniša Hrgović iz Udruge orača Virovitičko-podravske županije, a bio je tu i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler. Bilo je to treći put da se županijsko natjecanje orača održava na području Općine Sopje. Pobjednički dvojac, ove godine će nastupiti na Prvenstvu Hrvatske. Domaćin će biti Sisačko-moslavačka županija i Sunja.

Rezultati (ravnjaci): 1. Željko Šebalj, 2. Ivan Mikić, 3. Dobrislav Babić, 4. Ivan Šimatić.

Rezultati (premetnjaci): 1. Goran Šebalj, 2. Dražen Ponjević, 3. Mateo Sajko, 4. Sandrino Čolak, 5. Antonijo Begovac, 6. Dario Šimic, 7. Mario Šimic, 8. Marino Krapac, 9. Matej Nađaković.

Ovogodišnje natjecanje je održano u organizaciji Udruge orača Virovitičko-podravske županije, Općine Sopje i Ministarstva poljoprivrede te pod pokroviteljstvom županije Virovitičko-podravske. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)